Igår var det Tux födelsedag och för några dagar sedan blev Bug 17 månader. Bug påminner på många sätt om Tux, vilket fall träningsmässigt. Svårt att sätta fingret på vad det är men de är/var okomplicerade att träna.

Jag sitter just nu och funderar på när jag skall tävla med honom. Tanken var att vänta med start men jag är faktiskt ganska sugen på att tävla honom i vinter. Hmm. Han kan alla hinder utom säcken och däcket kunde vi gott och väl träna mer på. Handlingsmässigt känns han riktigt bra, det känns väldigt mycket lättare än med Zap (antingen för att det är det eller för att det går långsammare) men det här med klass 1 är lurigt. Jag har sprungit ett par klass 1-banor och det har varit katastrof :D, haha. Jag hinner inte och jag ser inte riktigt fällorna vilket gör att jag inte handlar rätt. Ibland önskar jag att man kunde få frikort in i klass 3, på gamla meriter eller något. Klass 1 är svårt. Frågan kvarstår fortfarande, tävla i höst eller vänta till våren?

Han är i princip startklar i lydnad men blir lite het i friaföljet (pendlar i position då) när det blir tävlingslikt. Tanken är ändå att vi skall starta en startklass i vinter. Jag har inga direkta ambitioner med lydnaden utan tränar när andan faller på.

Under sommaren har vi vallat minst ett par gånger i veckan, olika får, olika stora flockar och olika situationer. Han har tänt till mycket mer än tidigare, även om han är mycket mer avslappnad än både Pep och Zap är han lite mer hund i hagen nu. Jag har inget mål med vallningen just nu, jag upplever att min träningssituation inte är tillräckligt bra för att kunna tävla. Jag är för kass, har ingen bra hage normalt sätt (sommaren var ett undantag) för att kunna träna på ett bra sätt. Det är också rätt skönt att bara träna på utan att känna någon press att prestera något. Jag tycker han går bra på många sätt. Han kan höger, vänster, stopp, gå ur balans, korta och långa flanker och fram/fråndrivning. Just fråndrivningarna är väl det som kan vålla mest problem, han kan tappa huvudet och rusa in. Det är bättre nu men inte helt under kontroll.

Jag har skrivit det innan, jag gillar verkligen Bug. Han är smart och rolig, det blir många skratt varje dag eftersom han är rätt påhittig. Jag hoppas bara att han håller sig frisk och att vi inte har otur med skador :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.