Som jag har skrivit tidigare så går jag och Buggebus en onlinekurs i Running Contacts. Jag gillar metoden men av någon anledning så tycker jag det här med onlinekurser är svårt och det klickar inte helt för mig. Detta har hänt mig en gång tidigare och efter det har jag varit lite försiktig med att gå online. För mig är problemet att jag kan känna att jag har en helt annan bild av min hund och träningen än det instruktören tolkar det den ser. Man kan ju tänka att det är det man är ute efter som elev men det blir jättekonstigt när man inte alls känner att det stämmer med ens egna tankar.

Så, jag har alltså fått den känslan på onlinekursen, jag delar inte instruktörens uppfattning samtidigt så har jag då valt att gå för denne för att jag tror att hen vet mer än jag. Ingen lyckad kombination och jag vet inte hur jag skall lösa det.

Bug har hela tiden visat att tycker det är superkul med balansen, jättespännande med TandT och när det dessutom läggs till hinder framför så blir väldigt tjohooo. Han springer fort och med stor entusiasm helt enkelt. Han visade tidigt att han gärna hoppar in till target/kontaktfältet vilket gör att han inte tar så många steg på balansen. Det andra är att han blandar fortfarande frambensträffar och bakbensträffar. Instruktören har hela tiden klagat på hans fart och antalet steg, där hen vill ha fler steg. För mig är detta rätt jobbigt, jag vill inte dämpa honom och jag känner lite att om han känner sig mer bekväm med att ta ett långt språng till kontaktfältet så kanske det just är det (det går så jävla fort så kanske det är lättare att bedöma träffen på det sättet).  Vidare känner jag ja, han blandar frambensträffar och bakbensträffar för att han fortfarande inte är så säker på mängden språng men han träffar djupt och väldigt säkert.

Den tredje punkten som jag inte är överens med instruktören är det här med att växla mellan sväng och rakt fram när man inte har verbala kommandon. Hen säger att om man visar vart TandT står så kommer hunden veta att det är sväng eller rakt fram, jag upplever inte alls att Bug memorerar MM. När jag lade på ett “fram” på balansen så upplevde jag att det blev enormt mycket enklare för honom och att säga inget och förvänta sig att han har koll på att jag har flyttat TandT känns taskigt mot honom, speciellt med hans fart. Så jag vill lägga på ett verbalt svängkommando när jag börjar mixa svängar och rakt fram i samma pass så att han vet att det är sväng och kan förbereda sig på det.

Samtidigt måste jag erkänna, jag är väldigt partiskt. Jag tycker Bug är superduktig och det är kanske lite jobbigt för mig att erkänna att han gör något som inte är bra. Kanske är det där skon klämmer? Jättesvårt.

Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.