Jag hade så sjukt låga förväntningar när jag kom till SM så när jag och Zap kom i mål felfritt efter första loppet kändes det som vi hade vunnit SM 😀 . Jag var så säker på att jag skulle kunna resa söder ut under söndagen att nästan kändes irriterande att jag skulle behöva planera om. Vi kom tvåa efter Jenny och Lilli och var därmed direktkvalade till final.

Även i hopploppet gick Zap verkligen kanon. Tyvärr tappade jag orienteringen lite vid ett blindbyte där jag stannade upp och sedan kunde jag inte se hindret som han skulle ta, när jag väl såg det rusade jag fram och armen åkte upp av ren glädje vilket ledde till en rivning. Efter det höll jag på att springa in i mur så vi tappade tid på grund av en snurr. Vet inte riktigt varför jag tappade tråden så.

I finalen kom jag av mig tidigt då jag trodde han missade balansen (var tveksam) och sedan blev jag alldeles för passiv och tappade honom. Men jag är verkligen nöjd med Zap i alla lopp <3.

Jag tyckte SM var okej men jag har tänkt mycket på att det på något sätt inte känns riktigt okej för mig att åka så långt/bo på hotell och tävla så lite. Det är en kombination av att sitta och titta på andra, fördriva tiden genom promenader, väldigt lite tävlande och sedan stora ekonomiska kostnader för resa och boende som inte känns helt motiverat. Funderade på om man inte hade kunnat korta ned det för de som bara tävlar individuellt eller lag. Haken är väl att det är dyrt att ta dit veterinär men antar att det blir billigare än extra hotellnätter. Min tanke vore i sådant fall ha köra individuellt fredag och lördag, lag söndag (vet. besiktning lördag), kanske man får köra någon lagklass lördag mellan final och ind.kval. Dock har jag inte räknat på om detta skulle fungera rent tidsmässigt. Som bonus skulle det ge riktigt stor publik till individuella finalerna under lördagskvällen.

Om någon undrar så gick Pep ganska bajs, lite besviken på honom…hoppade balansen i agilityloppet och snöade in på tunnlar i andra.

Zaps lopp finns filmade för ovanlighetens skull.

Här är agilityloppet:

Hopploppet:

Finalen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.