Vi deltar i en agilitykurs som löper under hela 2017. Man får 4 olika övningar varje månad. Det är en handlingsövning, en hinderutmaning, fysträning för föraren (!) och fysövningar för hunden. Just att det över en hel månad passar mig bra. De gånger jag har gått online har jag alltid upplevt att det går lite väl fort för min smak.

Under januari filmade jag hinderutmaningen (slalom) och handlingsövningen. Fysträningen för förare och hund är inte filmad, kanske inte heller så spännande att se mig springa runt. Dessutom blir det ofta att jag gör dom på promenaderna eller när man sitter och tittar på TV. Hundarnas fysövning var en för att stärka coremuskelaturen genom en sitt- och ståövning. Förarens fys var stegövningar i med träningsstege.

Hinderutmaningen var en som passade mig bra för jag har inte jobbat så mycket just med detta. Zap har aldrig varit så bra på slalom som Tux och därför har jag fokuserat mycket på ingångar och självständigt i sidled. Jag har inte velat springa så mycket i motsatt riktning mot honom för att det har gjort honom osäker. Det kändes dock som en bra tid att göra det nu. Övningen var att kunna springa mot hunden när den är i slalom och bakombyta för att möta upp på andra sidan.

Handlingsövningen gick ut på att komma på olika sätt att handla en enkel kombination och sedan ta tiden på dom. Jag orkade inte ta tiden på alla utan tog på de som jag tyckte var mest intressanta. Jag ändrade också kombinationen lite att linjen från 2-3 blev lite svårare (åt ena hållet).

Nu har februari månads utmaningar kommit :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.