Det har egentligen varit tungt ända sedan veterinären konstaterade artros i en av Zaps tår men nu har vi konstaterat att det är ytterligare en tå med lite artros. Det är inte mycket men det är där. Han gick omkull på en träning för någon dryg vecka sedan, efter det var han lite lite stel efter vila. När jag gick igenom honom så var han lite öm i en tå, samma tå som i höstas. Ingen hälta, värmde ur det snabbt som attan. Jag beslutade mig för att röntga…

Mest av allt är jag ledsen för Zaps skull som troligen inte kommer kunna göra allt som tidigare. Det känns otroligt tungt när han verkligen lever för att jobba. Han vill mest träna och göra saker där han får springa fort fort och jag tror inte det är det bästa. Jag kommer försöka träna och tävla på men kommer lägga om träningen med förhoppningen att vi kommer kunna hålla oss aktiva länge. Tanken är att träna mer lydnad (och annat) än tidigare och verkligen tänka mig för när jag tränar agility. Undvika nöjes repetitioner och vara mer planerad än tidigare.

Sedan var veterinären tydlig med att jag får acceptera stelhet, lite ömhet, kanske även att han kan vara lite halt efter vila så länge han snabbt värmer ur det. Jag vet ju själv, jag lever med artros och det är otroligt nyckfullt, det är svårt att förutse vad som gör att leden stelnar och det går upp och ned i perioder utan att man förstår något alls. Det gör dessutom sällan ont när väl är igång. Även om jag har all den här insikten i artros så är det så svårt att släppa att min hund inte kommer vara 100 % fräsch alltid.

2 svar

  1. Oh så tråkigt att läsa om Zap och hans tår 🙁 Ja jag är också inne på att förändra omfattningen av agility (träning och tävling) och istället låta Bits få valla lite, köra lite typ lydnad m.m. så att det ändå blir aktivitet för henne. Hon visar ingen hälta eller något så det är ju annorlunda men helt klart så har hon en annan balans i kroppen som påverkar hennes tassar och tår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.