Här i bloggen kan jag önska mig lite vad jag vill och en sak jag önskar mig från SAgiKs arbete 2017 är att man lättar på gasen när det gäller förändringsarbetet av svensk agility.

Sedan starten av SAgiK så har förändringarna haglat tätt och i många fall har det säkert behövts agera fort men nu tror jag verkligen det är ett bra läge att dra ned på takten. Det jag tror agilitysverige behöver nu är att man tar fram ett arbetssätt där man har mycket gedigna beslutsunderlag och att man verkligen gör så att de agilityaktiva känner att de blir hörda och lyssnade på. Tyvärr tror jag inte på snabba omröstningar på Facebook, jag tror ganska få frågor mår bra av att behandlas på det sättet. För att en omröstning skall kunna ske krävs ett genomarbetat underlag annars är risken överhängande att besluten inte blir korrekta. Dessutom tror jag att snabba omröstningar där man inte är anonym riskerar att bli felaktiga på grund av att folk röstar som kompisar eller avstår från att rösta om ens åsikt skiljer sig från grupptrycket.

Här är några saker jag skulle vilja se innan ett beslut tas:

Jag har säkert missat flera punkter men vilket fall så önskar jag att en tydligare process fram till beslut, att processen verkligen involverar folk och att det får ta tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.