Nu kommer jag framstå som bitter och dessutom kommer jag verkligen cementera min plats “på den svarta listan” gällande SAgiK engagemang (det finns ingen sådan lista, förstås, men säkerligen en känsla). Men skitisamma, för så här känner jag idag, dagen efter EO. Precis som förra gången är detta parat med ett förslag till SAgiK.

Vi hade alltså två representanter på EO. Det är lite oklart vad dessa representanter ska göra men enligt rykte skall de dokumentera för framtida mästerskap och representera. Vi kommer ha representanter även på NM och på VM. Under VM åker även en fotograf ned för att fotografera landslaget. Utöver detta har vi förstås landslagsledare, coach och assisterande landslagsledare.

Jag ifrågasätter inte på något sätt att vi har representanter på mästerskap men däremot ifrågasätter jag prioriteringarna och uppgifterna som dessa har. Att skicka folk kostar förstås pengar och det är våra pengar, därmed tycker jag att det är självklart att vi skall få saker tillbaka.

Vad jag vill ha tillbaka:

  1. Information om loppen, om saker som händer under tävlingen (mätning, veterinärbesiktning, underlag, hopphöjder, hinder och allt annat som är av intresse)
  2. Filmer. Jag vill se loppen.
  3. Bilder – bilder är också något SAgiK kan köpa in så det kan aldrig vara viktigare än ovanstående.

Sedan kan jag tänka mig att det är viktigt för SAgiK att deltaga i eventuella möten som FCI/Nordisk kennelunion har under tävlingar.

Jag är dock måttligt intresserad av att representanter från SAgiK åker dit för att dokumentera en tävling som vi inte har en aning om hur bra eller dålig den är. Sedan är det väl inte SAgiK som är de som kommer sköta eventuell stortävling utan lokalklubb/lokalklubbar såsom när vi hade EO. Det är där kompetensen behövs. Dessutom ser det ut som om Sverige inte kommer ha några större internationella tävlingar närmsta tiden pga SKKs diskussioner med FCI.

För mig är det självklart att landslagsledning skall vara helt befriat från att rapportera då deras prioritet skall ligga på att få vårat landslag att prestera på topp (något de verkar duktiga på 🙂 ). De har ofta möten som de måste deltaga på och under tävlingar som EO går det nog i ett då det är flera banor att hålla koll på. Rapporter från LLL är enbart en bonus som skall ske om de har tid.

Jag har åkt på ett mästerskap för SAgiKs räkning (VM i Bologna) och jag agerade efter ovanstående prioritering. Det är möjligt att det var fel, ingen kritik har framförts till mig personligen så jag är lyckligen omedveten. Men det jag kan konstatera är att materialet som lades ut på SAgiKs FB-sida under det VM gjorde att SAgiK fick flera hundar nya “likes” och att den filmen som setts mest har setts 11 000 gånger.

Som jag ser det så är det enormt bra reklam för en förening att få den exponeringen, det är enormt fin service för medlemmarna att bara kunna gå in på FBsidan för att kunna följa mästerskapen och det gör sidan attraktiv för sponsorer.

Jag är tacksam för de rapporter som kom men det går att göra mycket bättre. Det går t ex att köpa surf (det är en liten kostnad i sammanhanget), det går att söka om pressackreditering om det ger bättre uppkoppling och framför allt måste prioriteringarna från SAgiK vara i linje med vad deras medlemmar vill ha. Det är möjligt att jag är ute cyklar men för mig är inte detta att förvalta pengarna på bästa sätt.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.