Gillar bokstaven z 🙂 så jag kan inte låta bli. Den är så zzzznygg så jag vill bara använda den hela tiden.

Nu har vi en gång kvar på nose work-kursen och Zap har varit en stjärna. Till min stora förvåning och även till de andras tror jag. Han framstod som osäker enligt instruktören, själv upplevde jag mest att han försökte klura ut hur han skulle göra detta. Jag har inte heller känt sådan stort behov av superintensivt sök då det är en annan hund på kursen som söker extremt intensivt men missar alternativt inte har tid att markera ordentligt. Jag upplever inte det som någon förebild direkt och sedan har väl inte min motivation för nose work varit på topp heller så det har inte gjort mig så mycket att han har tagit det lugnt. Han har som sagt jobbat på, vi både tycker nog det är lite sådär småputtrigt :). Trevligt men ingen passion direkt. Därför blev jag väldigt förvånad nu sista gången då Zap faktiskt var grym.

Vi fick testa att göra ett sök där vi inte visste vart doften var och det funkade kanon. Zap tog alla och det var tydligt för mig vilka det var fast vi inte har jobbat supermycket med markeringarna. 🙂 Vi får kanske göra sådant där doftprov ändå. Jag skall jobba lite på att få till frysmarkeringarna, han har det rätt naturligt och sen får vi se om jag vågar mig ut på prov.

I övrigt har vi faktiskt kommit igång med agilityträning. Tre korta pass i Nutrolin Arena och peppar peppar är vi båda friska. Zap stukade en tå rejält senhösten och sedan drog han upp stukningen några veckor efter då jag trodde det var utläkt. Därefter har han inte vallat eller sprungit agility på drygt 2 månader.  Och jag har tränat baksida av lår hela vintern.

En annan sak vi har gjort är att vi har varit upp på ett par långa mountain bike turer i Häckeberga. Det är kanon får mitt knä och för baksida av lår och bra motion för hundarna. Sist trillade jag dock och sträckte mig i ryggen. Man kan konstatera två saker;

-jag är inte 25 längre 🙁

-Skåne är inte alltid platt, det kan vara satan så brant och när det ligger stenar i backen är det inte så lätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.