Jag gillar verkligen denna bloggposten. Jag har verkligen brottats mycket med de här tankarna själv de senaste åren och kommit fram till att jag är sådan som väljer hunden före prestation. Pep är ett sådant praktexempel, han är verkligen världens raraste och väldigt behaglig att ha som hund men han är ju ingen tävlingshund direkt. Nu är det svårt att tänka sig ett liv utan lilla Peppi :). Jag har dock verkligen förståelse för de som väljer prestation istället och kanske tvingas omplacera för att hunden inte räcker till på det planet. Det viktiga är väl helt enkelt att inte döma någon för deras val så länge inga hundar kommer i kläm. 🙂

10 svar

  1. Ja, det var en mycket bra bloggpost.
    Har himla svårt för snacket om att “hunden blir vad man gör den till”. För så enkelt är det verkligen inte alltid.

  2. Jättebra skrivet. För ett par år sedan ställdes jag inför valet byta hund eller byta dröm. Valde då att omplacera Pepp (namnet!) och kämpa vidare med drömmen. Nu, 4,5 år senare, är drömmen inte alls så viktig längre. Hunden får stanna, drömmarna förändras. 🙂

  3. Jag upplever åxå att min dröm har ändrats, klart jag ofta tänkt tanken på att omplacera olika hundar, men jag har haft turen att kunna skaffa en till istället, och ha två hundar, vilket gör att drömmarna sprids lite 🙂 Men jag drömmer knappt om SM numera, nåt som för några år sen var mer av en självklarhet när mål skulle planeras.

  4. Hmm, intressant att ni ändrat era drömmar. Jag känner nog att jag har mina kvar men det är väl för att jag har Zap. Undrar hur jag hade gjort om inte hade kunnat ha tre hundar, tror jag hade fått ta en paus i drömmandet 🙂

  5. Förstår helt att man omplacerar hundar man inte passar ihop med men vilka drömmar är det som gör att man funderar på att omplacera hundar man gillar?

  6. Men om jag drömmer om VM och NM och får en Pep då kan jag förstå att man omplacerar 🙂 . Jag var rätt säker på att jag skulle göra det innan jag fick Pep men nu har jag fått omvärdera och inse att gilla hunden är viktigare. Men hade någon frågat mig innan Pep hade jag definitivt sagt att jag skulle omplacera en sådan hund för drömmen om internationella tävlingar är större.. 🙂

  7. Men drömmer man om VM för en 8 v valp? Jag har definitivt haft VM drömmar men dem kommer när jag har en hund med kapacitet för det. Det är nog jag som kanske inte drömmer tillräckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.