Japp, idag tog Zap och jag klivet ut på en VP-bana och det var tyvärr snabbt över. Han gjorde en fin utgång men tyvärr gjorde han ett bryskt upptag och skrämde fåren och tappade ett får. Det var väl bådas fel, jag tyckte han kom så lugnt och fint bakom så jag tänkte att jag skulle vänta och lägga honom tills han startade fåren vilket visade sig var för sent, samtidigt så tycker jag väl att han har lite ansvar också. Onödigt att trycka på så jävla hårt, det är ju inte så att han har svårt att flytta får.

Självklart är jag besviken, vi har kört bana och jag känner att vi kan. Däremot känner jag att jag skall lägga upp träningen annorlunda till nästa gång. Jag har fokuserat mycket på det vi inte kan och att gå banor, få djup i hämten, fålla in, få bättre innerflanker i fråndrivningarna. Men jag kände verkligen igår att stoppen har blivit apmycket sämre och han har inte varit så bra på att stanna innan vilket gjorde att han blev sjukt svår för mig att köra. Han är inte den lättaste vallhunden för mig, han så sjukt på, spänner sig ibland men samtidigt har han många bra sidor. Det är liksom svårt att hitta en balans för mig, låta honom gå ibland samtidigt bibehålla ett bra stopp. Jag tycker inte heller att han går så bra när han hamnar under för mycket press för då fastnar han i eye:et och blir fasligt seg. Det är en balans känner jag som jag har svårt att hitta för jag är inte tillräckligt duktig på vallhundsträning. Men nästa gång skall jag se till att eventuell banträning sker i god tid innan VP:et så jag kan backa i träningen närmsta dagarna innan påminna om fundamentala saker som stopp 🙂 och så skall jag förstås stoppa honom så fort han kommer bakom fåren oavsett hur fint det ser ut. Nybörjarmisstag 🙁

IMG_5420

Ett svar

  1. Det är av dem man lär sig! Nybörjarmisstagen alltså. Minns en av Kaias första tävlingar där jag hade lagt ett grisöra i belöningslådan. Efter halva loppet var det en lång rak tunnel åt det hållet. Kaia sprang och hämtade örat….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.