Tux har 3 kullar efter sig. Två avkommor ha c-höfter, det är väl inte så farligt men trist. Men det värsta är att en avkomma har blivit avlivad för EP. Den fick EP vid vuxen ålder och det var så kraftiga anfall att den blev avlivad. Tydligen har även Tux farmor lämnat två avkommor med EP. Visste inte det och jag vet inte om det hade ändrat något. Kanske, kanske inte, beror kanske på om jag hade orkat sätta mig in i EP. Hur som haver är det så förbannat trist. Nu kan det ju inte bli fler avkommor från Tux så just det är inget problem. Men Tux har till exempel en jättefin avkomma i Polen, ur samma kull som den med EP som förstås också blir drabbad.

Kan trots det inte låta bli att tycka att det är så synd för ju mer erfarenhet jag får av hundträning desto mer inser jag hur grym Tux har varit som träningskompanjon. Har verkligen tvekat innan jag lät Tux användas i avel just på grund av att jag tycker det är så himla jobbigt om något blir fel. Nu kommer jag nog aldrig låta någon hund gå i avel om jag skulle komma i den situationen igen.

IMG_0085

3 svar

  1. Usch vad tråkigt!

    Jag fick flera gånger frågan om Lovis hade fått nån kull, de såg henne ju bara på tävling. Hon var ju inte alls nån bra hund i vardagen. Nu var hon kastrerad sen tidig ålder så jag behövde aldrig ens förklara det, men ändå…

  2. Hear ya, sistah! Av Flaxas sex valpar avlivades tre (två med ep, en med tillväxtrubbning) och av de som lever är en inte träningsbar och biter både folk och hundar, en är halvblind (fast jäkla trevlig och väldigt bra hund!) och en verkar vara frisk och kry. Man känner sig lite bränd …

  3. Jeg har en af Tux’ hvalpe fra hans sidste kuld. Han er den skønneste hund med masser af karakter. Han elsker at samarbejde, om det er leg, spor, eftersøgning, hyrdning eller en lang tur i skoven eller langs vandet … Bare han laver noget sammen med mig. Jeg har fløjet til Spanien med ham og vi har kørt til Wales – begge lange rejser og helt uden problemer, og alle som møder ham, synes han er en vældig sød hund. Han er sund og rask og elsker livet, mennesker og andre dyr.
    Det er godt at huske på alle de superskønne hvalpe Tux også har fået. 🙂 Engang imellem dukker der fejl op – det er vældigt trist, men det er en chance man må tage – vi mennesker fødes jo også med fejl.
    Jeg er i hvert fald en person som er meget glad for at Tux har fået hvalpe. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.