Igår blev Zap röntgad från topp till tå, både frambenen. Avdelningen hysterisk matte var i farten misstänker jag, men allt såg kalas ut.

Som jag skrev om innan så haltade han lite efter en träning, hältan försvann lika fort som den kom så jag trodde det var det sticksår han hade och faktiskt fortfarande har på trampdynan i kombination med vägsalt. Vi tränade vilket fall inte på ett par dagar och jag såg inget på honom heller. Jag åkte ned till Lottie och vallade med Zap och var så förbannat glad när jag åkte hem. Han gick så himla bra trots att fåren hela tiden ville dra tillbaka till hagen och det kändes verkligen som han börjat förstå att han kan ha kontroll på dom på avstånd. Just det har varit assvårt med honom, han har hållit avstånd så länge det varit lugnt men så fort det har blivit spring/drag så har han blivit tight till att typ inte ha några flanker alls. Nu kunde vi skicka honom för att stoppa fåren när vi lät dom dra tillbaka till hagen och han höll kanonfint avstånd hela tiden. 🙂

När jag kom hem var han halt. För att sedan några timmar senare vara ohalt igen. Jag bestämde att han skulle få vila och bara gå koppelpromenader kommande dagar. Under de kommande 5 dagarna såg jag noll av hälta, trots att vi vara ute på riktigt långa promenader.

Bestämde att jag nog ändå skulle starta honom på Knivstas tävlingar då jag faktiskt inte sett något, inte kunde hitta något. Jag var riktigt nöjd med båda starterna i Knivsta. Och såg ingen hälta eller stelhet.

På måndagen var jag och Martina ute och gick milen. Zap och Bibi sprang några ordentliga repor i början av promenaden men sedan travade han på mest. När vi kom hem så var han halt igen 🙁 . Då bokade jag tid hos vet.

Till min stora förvåning så var han rejält öm runt bogen. Jag trodde det var tassen. Vi röntgade även tassarna, mest för veterinären ville kolla om det var något i det där sticksåret som inte läker. Allt såg som sagt mycket fint ut och Zap har mest troligen en muskelbristning som inte har läkt fullt ut och som han drar upp.

Så nu är det striktare vila som gäller de närmsta 10 dagarna. Pest och pina, Zap som är så jäkla jobbig.

Tänkte även jag skulle vara lite av party spoiler för Zap och Pep. De leker otroligt mycket, så mycket att jag faktiskt känner att det kanske inte alltid är helt nyttigt för dom. Om det bara hade varit springande så hade jag inte varit det minsta bekymrad. Men springer och så tacklar de varandra, ffa Pep som tacklar Zap så han far runt som en vante. Eftersom det oftast blir typ varje promenad, flera gånger om dagen så känns det som att det kanske blir lite väl bra. Men man vill ju inte vara en hönsmamma heller.

IMG_0143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.