Igår vallade vi först och sedan åkte jag till klubben för att träna lite kontaktfält. Underlaget är sådär, lerigt och lite snö. När jag gick av hundarna började Zap halta till och från. 🙁 Blä. Sen försvann det och morse såg först inget men sedan när de gick över vägen så stod han på tre ben. Hade ju fattat redan igår att det var något med tassen men kunde verkligen inte se något.

Lite senare när han låg och sov så såg jag att det rann lite vätska ut ur en liten punkt på den stora trampdynan. Måste vara det och så gör det ont när det kommer in salt och skit. Zap har inte så tåliga tramdynor, inte superkänsliga eller så. Han springer mycket så givetvis sliter han dom. Men de är lite känsliga för sprickor och det inte första gången han får sticksår som irriterar honom. Det kunde förstås varit mycket värre. Jag funderar dock på om man kan få de lite slittåligare eller om det bara är att gilla läget? Han fick Viacutan hela hösten och jag skall försöka smörja in dom lite oftare. Jag har en teori att vitt på tramdynorna är av ondo för att den huden skulle vara av sämre kvalitet än pigmenterad hud. På Zap bekräftar, han har mycket vitt på trampdynorna 🙂 . Äh, jag har ingen aning om det är så. Han har extremt knutna tassar också, det gör att trampdynorna blir som kuddar så jag tror också det bidrar, att han verkligen går på dynorna och inte på tår och klor som jag upplever att mina andra hundar gör.

2 svar

  1. Blev tassarna bättre av Viacutan? Jag är väldigt förtjust i det och tycker att det är mycket effektivt för huden/pälsen och immunförsvaret. Så jag ger flickorna en kur på vintern med tanke på alla inomhustävlingar.

  2. Pigmentet tror jag inte spelar så stor roll. Åtminstone inte på mina hundar, Dingo är känslig med torra tassar som gärna spricker medan Lyras tassar med mycket vitt tål allt. Jag fick tipset att smörja med spensalva. Det funkar bra på torra tassar, men hårdare tror jag ju inte att de blir. Hoppas att du hittar något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.