Jag har som jag skrivit tidigare haft svårt med att Zap blir osäker när jag hamnar bakom honom när vi tävlar/tränar balansen. Att han stannar upp och vrider sig om för att titta på vart jag är och att han vill ha bekräftelse på att han gör rätt. Jag har inte på något sätt fått helt bukt på detta men jag tror att jag är på rätt väg nu. Det jag sedan ett par veckor har börjat jobba med är att göra det tydligare vart vi skall med riktningskommandon. Så nu är det fram, fram, fram när han bara skall framåt och ja, ja, ja när det är mjuka svängar och hans höger och vänster vid skarpare svängar. Tidigare har jag sagt fram på vägen upp och sedan ja, ja, ja på nedfarten, jag har då sett att han samlar sig fast jag tänker framåt så detta blir klart tydligare för honom. Första gångerna jag sa fram missade han hela tiden kontaktfältet för han fick sådan fart fram men nu verkar han ha fått rätt på stegen, se filmen nedan. Man kan ibland se hur han reagerar på filmen och det är de gånger jag hamnar efter honom så han är fortfarande känslig för detta. Planen är därför just nu att jobba mycket på detta med att ligga bakom honom, mer än svåra/sneda avgångar.

Jag har för den delen anmält Zap till klass 3 🙂 , debut i Vårgårda. En plötsligt infall, vi har fortfarande inga agility 2-pinnar. Men jag kände att jag inte hade lust att vänta längre för jag kör bara bort våra pinnar i agility och nu känns det som det är läge att gå vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.