Efter en vecka hemma så måste jag nog säga att det nog inte var så dumt med ett break från varandra. Träningen har varit så mycket bättre sen jag kom hem, både i vallning och agility. Agilityn har nästan rakt av varit kanon.

Zap hakade upp sig en gång och gick in mitt i slalom ett par gånger när vi tränade svåra ingångar men då bytte jag bara hund istället för att bli irriterad på honom. Sen så fick han ny chans och då satte han ingångarna gång på gång. Han kan ibland när det blir fel liksom bli låst och bara göra samma sak om och om igen och då har jag blivit irriterad för att jag tycker det är så korkat. Det är superkasst av mig men nu kunde jag bara bryta utan att tappa humöret (y). De springande kontaktfälten har verkligen varit helt super, riktigt duktig. Han har fortsatt framåt fast jag har tagit det lugnt vilket har varit hans största akilleshäl på balansen.

Jag kommer precis från ett pass i fårhagen. Vi hade i uppgift att traggla flanker i tårtbitar, typ, och han tyckte det var jobbigt att verkligen hålla avstånd men jag tycker ändå att det fungerade bra. Han har bytt dåligt håll, länge har hans vänster varit det sämsta men nu är det höger. Att han bytte hålla gjorde det också tydligare att låsningarna (att han helt enkelt inte gör något när jag säger höger/vänster) kommer när han tänker fel. Come by behövde jag sällan upprepa och den flanken var mycket bättre. Away ville han inte gå upp på flera gånger och lika många gånger gick han halvdant ut.

IMG_3555

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.