Tänker bara skriva om de som jag tycker har varit lite extra, dom andra glömmer jag fort.

Jag är svag för populärvetenskap och populärhistoria/historia (vet inte om de är rätt genrer för dessa böcker egentligen), framför allt om författaren gör något av det de vill berätta om. Peter Englund har jag känt till sedan länge men har haft uppfattningen att det är alldeles för högtravande för mig. Jag menar svenska akademien och allt det där. Men nu har jag lyssnat på Tystnadens historia och Brev från nollpunkten och har helt ändrat uppfattning. Jag älskade Tystnadens historia och Brev från nollpunkten är också riktigt bra.

Nästa bok som jag också älskade är Malcom Gladwells David och Goliat. Den har legat så länge på min läsa lista, faktiskt sedan han var på Skavlan kanske förra vintern. Och den infriade förväntningarna, intressant och underhållande.

Jag har läst ett par böcker av Harlan Coben tidigare och jag har inte tyckt att de var så bra. När jag var på Island gick det åt en del böcker, det blev som sagt många timmar i bilen och då lyssnade jag hela tiden. När jag hade lyssnat färdigt på nästan alla böcker tog jag till Sex år av Harlan, kanske för att jag hade så låga förväntningar så tyckte jag den var en riktigt bra deckare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.