Hur mycket kan man träna hund om man pysslar med ganska fysiskt krävande grenar som t ex agility och vallning?

Nu under sensommaren och tidiga hösten har jag tränat ganska mycket med Zap, vad jag tycker är mycket. Vi har tränat 6 dagar veckan. Med tränat menar jag att vi har åkt iväg och tränat ett pass agility eller vallning. Promenaderna räknar jag inte som träning även Zap och Pep springer ganska mycket på promenaderna. Det jag tycker är svårt är just att veta vad som är mycket. Jag tycker att Zap har varit trött men inte när vi tränar eller när vi är ute. Men inne ser man honom inte mycket, han sover nästan hela tiden. Annars är han en hund som gärna leker och vill att man skall leka.

Silvia Trkman skrev ett inlägg om att hon inte tränade hundarna speciellt mycket, hon är förstås bara effektiv. Jag brukar faktiskt känna mig peppad av det hon skriver men just denna bloggen får mig att känna mig kass. Just för det känns som jag tränar en hel del men kommer inte ens i närheten vad hon åstadkommer med sina hundar. Men det är det där, tränar jag mycket eller är det bara som jag är orolig?

Så om det är något jag skulle vilja iaktta hos andra är hur mycket de tränar, hur ofta, hur många repetitioner, hur fysiskt krävande träningen är.

IMG_3328