Hektiska maj på väg mot sitt slut.

Efter Gåsahoppet var vi Danmark och tävlade. Den enda som fick pris med sig hem var Tux som vann seniorklass :), mycket lycklig hund var han över att få tävla. Lix och jag hade några bra lopp men inga nollade lopp (film nedan). Zap hade också bra lopp men inte heller här bra några nollor, tyvärr ingen film.

Efter Danmark reste vi upp till Smedjebacken för landslagsuttagningar. Vi hade inte samma framgång som förra året då vi kom 4:a. Zap var inte mogen för uppgiften men det var inte heller väntat, tror ändå det var en bra erfarenhet för honom. Vi hade mer rivningar än jag väntat men kom sedan på att han har nog aldrig sprungit hela banor på 65 cm, hoppas det beror på det. Lix gjorde en hel del fint och en del slarv, vi nollade bara ett lopp där vi blev tvåa. Ibland känns det som att när man själv sätter handlingen så slarvar hunden och när hunden är noga så gör man något dumt själv :(.

Jag var lite besviken efter uttagningarna. Främst var det för att slalom strulade med Zap och att han kändes så himla omogen. Det andra var att jag inte fick till så många lopp där det kändes bra handlingsmässigt med Lix. Jag vill personligen verkligen sätta fler lopp, det har varit ett mål sedan länge men det går liksom inte så bra på det planet. Det har gjort mig besviken på mig själv.

Eftersom många har tackat nej till EO-plats så kom jag och Lix med ändå. Jag känner mig nöjd med detta. Jag kommer inte söka andra uttagningen utan satsar på EO (vi har ju precis varit på WAO också). Ett beslut som känns rätt skönt, för jag vill verkligen känna mer säkerhet innan jag åker på ett VM, oavsett hund och vår kapacitet.

Lång film från LLU, om någon är intresserad 🙂 :

Pep skadade sig efter  Gåsahoppet och det tog sin lilla rundliga tid att läka. Men har nu efter en månads vila fått träna två korta pass. Peppar, peppar ha jag inte sett något alls så förhoppningsvis har skadan läkt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.