Det positiva: Zap tog tredje agilitypinnen i helgen. Jag hade tänkt att antingen hoppa tävlingen eftersom det var långt att köra eller hoppa över balansen eftersom vi ändrat lite på den träningen. Men jag antar att tävlingsdjävulen vann över båda alternativen för jag åkte dit och Zap fick springa balansen. Loppet var inte så mycket att hänga i julgran, men det var inte Zaps fel vilket fall. Jag gjorde ett alldeles för sent framförbyte och en tunnel på slutet hade flyttat sig massor så vägen tillbaka till mig blev helkonstig. Så oväntat att vi blev uppflyttade i agility först, om vi nu utnyttjar det. Hoppklassen var inte riktigt lika lyckad. Vet inte om det var jag som störde Zap eller han helt enkelt inte kunde bättre. Jag blev störd av att han fastnade så i den uppsprugna sanden så jag bromsade in kraftigt, då rev han och sen blev fel i slalom direkt efter. Därefter sprang han förbi ett hinder när jag hamnade efter. Ja, ja, det var en bra påminnelse om att jag fortfarande har en bit kvar till det där suget in i slalom som jag vill ha.

Det negativa: Upptäckte på lördagen att Tux var lite svullen över nosen. Trodde först att det var någon allergisk reaktion men det har fortfarande inte gått ned. Var hemma om mina föräldrar och det hårda beskedet var att det är troligen till att röntga då det kan vara en böld i tandroten. Dock inte så akut, han verkar inte ha ont av det. Jag skall boka tid i morgon, stackars Tux som hatar att gå till veterinären. Är det en böld så blir det dessutom tandutdragning. Blä.

IMG_0213

Beslutet: Jag har grunnat på något länge när jag har försökt att få ihop planeringen för den kommande säsongen och det har varit att skippa SM. Nu har jag inte kvalat så egentligen är det inte aktuellt men det är inte så långt borta. Men jag har bestämt mig för att hoppa över SM i år oavsett. Maj kommer bli väldigt hektiskt med landslagsuttagningar och resa till Italien och många tävlingar. Jag känner att jag inte har lust att stressa mig genom juni och dessutom spendera flera semesterdagar på att bara resa genom Sverige (det har jag gjort väldigt mycket genom jobbet redan). Jag måste dessutom i fält och jobba och det passar bäst att lägga det i juni och sedan ytterligare en tur i höst. Att hoppa över SM innebär också att jag kan skita i Tranemo i april och åka till Danmark och tävla med alla hundarna, 30 min hemifrån. Det är likadant när SM går, tävling i Danmark 30 min bort.

Gamblers: I söndags tränade vi på gamblers för första gången. Herregud, hur skall det gå i Italien? Jag tycker att jag hade en bra känsla för hur mycket jag hann på 30 sekunder men det där med att planera banan optimalt för att få så mycket poäng med sig som möjligt gjorde mig en aaaaning frustrerad. Lix tyckte inte heller att det var helt normalt att ta hinder helt på egen hand i gamblerssekvensen. Men det var helt klart kul, skulle verkligen kunna tänka mig att tävla mer sådant.

Premiärvallat: I söndags åkte vi till Åsa och vallade för första gången i år. Jag var sjukt nervös innan. Zap började väldigt fint men blev mer och mer spänd, typ som jag. Sen var han röjig ett tag. Sedan gick Åsa med mig och Zap och då blev det mycket bättre. Jag blir så frustrerad och osäker när jag inte får kontroll på honom och då blir han också frustrerad. Pep tycker jag gick rätt bra, fast det är lite lika där. Jag blir så himla stressad  och spänd själv vilket inte är så bra, även Pep märker förstås av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.