På kursen för Lisa Frick och Tereza Kralova tränade vi en del på dubbla blindbyten. Jag tyckte det kändes rätt bra för Tereza men inte så bra för Lisa. Det har inte blivit att jag har tränat det så mycket efter det, jag har inte heller satts i situationer där det har känts som om det har varit en så stor handlingsfördel.

Jag byggde upp denna kombinationen igår och fick en hel del problem två till tre när jag startade från svart 1:a. Först gjorde jag en threadle för att få ut dom till trean men jag fastnade jättemycket och hamnade efter. Det gick men kändes megakantigt. Sen testade jag dubbelt blindbyte mellan 2 och 3, det var väldigt svårt med timingen men när jag satte den blev jag väldigt mycket snabbare. Det berodde att jag hela tiden sprang rättvänd istället för en massa steppande åt sidan. Lite kul och oväntat att jag fick tränat på det. I början fokuserade så mycket på armbytena och glömde att titta på hunden. Det blev väldigt stor skillnad när jag faktiskt började titta på vart jag hade hunden.

Om man startar från den rosa 1:an så blir det lättare för hunden kommer i lite snällare vinkel över 2:an.

Skärmavbild 2014-03-18 kl. 16.38.41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.