Jag har verkligen längtat efter att få vara “ledig” från tävlingar, träningar och allt annat som har med agility att göra ett bra tag. Redan ganska tidigt i höstas kände jag mig trött, inte trött i form av less utan trött i form av dränerad på energi. Redan nu med några lediga helger känns det enormt mycket bättre. 🙂

För en vecka sedan rasade Zap av balansen och det med besked. Vet inte vad som hände men han slog upp ett sår på benet och trasade sönder en klo. Han verkar okej men klon är förstås öm fortfarande. Det är väl inte så konstigt då pulpan är blottad. Han är inte så besvärad av det men jag är lite orolig att han kommer dra sönder klon om jag tränar agility. Kanske nästa vecka, hade varit kul att kunna vara med på tävlingen i Halmstad hundarena. Vi får se, det är vilket fall ingen planerad vila.

I höstas kände jag också att jag verkligen behövde läsa mindre och kommentera mindre på Facebook. Att det helt enkelt tog alldeles för mycket energi från mig och att jag också blev en person som jag inte riktigt gillade. En person som stör sig på folk, en person som känner sig stressad av att vara otillräcklig på många olika plan… Det har gått både upp och ned med projektet avprogrammering från fejjan, men ändå rätt bra. Istället lyssnar jag mycket på podcasts och läser bloggar. När jag har tagit upp detta med kompisar och folk i hundsvängen så är det verkligen många som känner väldigt liknande. Ofta kommer då frågan upp om vilka bloggar jag läser och just där och då brukar jag bli tom i huvudet. Därför tänkte jag skulle lista några här och nu, så kanske jag kommer ihåg det nästa gång detta kommer på tapeten.

Agility/vallningsrelaterat

Lydia, Dingo och Lyra – skriver om sin träning, fram- och motgångar. Jag är väldigt svag för folk som skriver om sin egen träning utan att försöka inspirera eller sälja på mig någon kurs. Dessutom verkar Lyra påminna om Zap i vallningen och det är alltid skönt att inte känna sig ensamen om vallningens berg- och dalbana. Uppskattar ärligheten i bloggen.

Annas – också om hundlivets upp- och nedgångar.

One Mind Dogs – är även betalande medlem. Tänkte det kunde vara intressant att fördjupa mig lite i deras tankar.

Agile Dog Training

Bad Dog Agility – kul intervjuer ibland

Daisy Peels blogg – bloggar inte så ofta men i gengäld ofta bra. Började läsa hennes blogg då jag tyckte det var intressant att läsa om hennes träning med Juno (lite lik Pep, inte helt lättränad)

Hippie Dogs – man blir glad bara

Hundar/hundträning i största allmänhet

3vallare – bra hundträning och ärligt

Vallning

Lena Karlsson

Eva Karlsson – speciellt när det handlar om vallning

Foton

Sofia Olsson – gillar bilder med hundar och kul att hänga med i kelpievärlden lite

Brutus Östling – när han väl skriver brukar han vara rätt informativ.

Condé Nast Travler – bara bilder från olika delar av världen

Jag läser många fler bloggar som jag inte har länkat till men då mest för att “ha koll” eller hur man skall uttrycka det 🙂 .

IMG_0091

4 svar

  1. Det var ju skoj vara med på din länklista 🙂

    Det där med Facebook har sina fördelar men är väl en riktig tidstjuv. Jag tycker det är stressigt hänga med i allt som jag vill ha koll på.
    Har väl insett att det faktiskt inte går och funderat på att dra ner på FB. För mig blir det nog som med tidningar. Det blir för mycket information och då stänger jag av. Vi får väl se om jag hittar avstängningsknappen 😉

  2. Just det… när det gäller pulpaskador så brukar jag köra wetrap och träna som vanligt. Dvs om de är ohalta och det inte blöder (även agility).
    Sen har jag en vän som tipsade om att det går att laga klon med nagelfix. Kanske inte aktuellt för dig nu men kan vara bra ha i bakhuvudet om det händer inför något viktigt. Hon tävlade med greyhounds och då lagade de klor på det viset så hundarna kunde rejsa.

  3. Vad skoj att du gillar min blogg. Jag förstår inte riktigt varför det är norm att bara skriva vad som är bra och jag får ofta dåligt samvete om jag skriver något negativt. Trevligt att höra att ärlighet uppskattas. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.