Äntligen är det gjort, Pep och jag har debuterat på lydnadsplan. Vi åkte till en tvådagars tävling i Moheda. Inomhushall med grusunderlag, varför arrangeras det inte agilitytävlingar där?

Pep är både mycket och lite tränad i lydnad. Jag tränar lite på promenaderna och vi har gått två grundkurser hos Canis. Men han har inte tränat mycket tävlingsmässigt alls och det är nog det jag måste göra till nästa gång. Det låste sig i linförigheten båda dagarna. Han var allmänt låg och disträ under det momentet för att sedan växla över gå bra.

På fredagen fick vi ett andra pris då han nollade ställandet. Han hade 10:or på hopp, inkallning, läggande, platsen, tandvisningen. 7,5 linförighet, 8 på apporten (jag strulade för jag trodde hon skulle säga till mig att hunden skulle apportera), 7 (!) helheten.

På lördagen hade vi bara 5,5 på linförigheten, han pendlade, nosade och var i en helt annan värld. Efter lite bus mellan linförighet och resten så var han med på noterna och vi fick 9 till 10 på resten. Vi fick ett första pris och vann (!) klassen.

Jag skall stanna i ettan och försöka ta ett Lp 1 om jag kan hitta tävlingar som inte krockar med annat.

Lördagen var verkligen en rolig dag, när vi skulle köra tillbaka fick jag reda på att jag och Lixen var klara för WAO i Italien. Det kommer bli så himla roligt, tävlingsplatsen ser helt fantastisk ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.