Det har varit lite jobbiga veckor för herr Tux. Jag hade sedan länge tänkt att få fixat med hans tänder. Dra ut ett par med frakturer och en rejäl rengöring. Innan det fick Tux ont i nacken eller möjligen ryggen (men jag tror nacken). Pappa vet var lite inne på diskbråck eller begynnande diskbråck i nacken. Det kunde vara mycket men diskbråck lät inte så kul i mina öron.

Vi bestämde att röntga honom i samband med att han ändå skulle sövas för tandfixet. Dessutom tyckte pappa att vi kanske skulle kolla en knöl han har på framsidan av karpalleden. Jag har hela tiden antagit att det är överben (artros) men under det senast året har den växt till och blivit en rätt stor knöl.

När jag hämtade hem Tux var han helt utom sig. Han fixar verkligen inte det här med veterinärbesök, han mår så dåligt och blir så fruktansvärt stressad. Dessutom går han upp i försvar i all stress vilket gör att det blir svårt att hantera honom på ett vettigt sätt. Vilket fall gick det inte se något på nacken utan allt såg ok ut. Visserligen kan bara utesluta att det inte finns någon gammal skada då diskbråck inte syns direkt på röntgen. Man hade inte heller kunnat se vad det var för knöl på röntgen utan behövt ta flera biopsier. Knöl satt inne i sträcksenan på framsidan av karpalleden så verkligen ett knepigt ställe. Tar man bort hela knölen så skär man senan och då kan han inte använda benet så inget roligt alls.

Idag kom svaret på biopsin och än så länge är det en godartad knöl av vad jag förstod fettceller som löper lite amok. De är av en typ av celler som kanske kanske kan utvecklas till något elakartat men behöver inte göra det. Med tanke på läget så gör vi inget så länge knölen inte besvärar honom. Om den börjar göra ont pga att den växer så får man ta ställning och eventuellt försöka karva bort delar men vi får hoppas inte det behövs.

Tycker det är så sorgligt när de börjar bli gamla :(.

IMG_1516

3 svar

  1. Fina Tux!

    Det är hemskt när dom blir gamla. Om Indy eller Stoya kommer halta så kommer jag tänka på Bella och hennes förbaskade tumörsjukdom :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.