Den här banan en vecka gammal och är för mig rätt typisk de banor jag sprang med Pep för 1 år sedan. Det är möjligt att det inte är en massa hinderfällor men det är massor av andra fällor som jag direkt ogillar. Min hinderfälla i träningsbanan (7-8) tycker jag är rätt okej, visst möjligen lite avancerad för klass 1 men hellre det jag ser i de banorna jag har sprungit på. För vad händer om föraren misslyckas att göra ett framförbyte mellan eller uppmärksamma hunden på att den inte skall rakt fram – jo, den försvinner in i tunneln. Inte hela världen kan jag tycka.

På banan nedan så är starten rätt svår för de kan inte sätta hunden rakt framför första hindret. Framförbytet mellan 3-4 är riktigt svårt och väljer man bakombyte så finns det en klar risk att hunden vänder fel efter tunneln (bakombyten brukar vara svårast för nybörjare). Hamnar du minsta efter vid den raka tunneln nummer 5 så är det en hinderfälla mellan 5-6 då hunden onekligen kommer vända bakåt  för att titta vart du är. Det öppnar fel tunnelhål.

Uppfarten till A:et får mig att gråta. Du kan vara på båda sidorna av slalom men  utgången är rätt svår, speciellt om du högerhandlar. Hoppar hunden mycket på skrå över 13 så lär det inte få trevlig linje in säcken. Det finns ingen linje 17-18, tycker det är helt ligitimt för en klass 1-hund att springa förbi 18 om föraren inte hunnit dit för att trycka ut. Och gör föraren något byte mellan däcket och korta tunneln så blir linjen till 19 helt konstig.

Det kanske jag som har otur när jag tänker banor men jag tycker dom ofta är knyckiga i klass 1 och för mig är nedan ett sådant exempel. Ser 1000 gånger hellre en omvänd tunnelingång i klass 1 än de fällor jag ser här. Orsaken är att förutom att vissa saker är farliga så är det svårt för mig som handler att göra något vettigt när det blir fel. Missar min hund ett hinder som inte står i en naturlig linje så är det oftast svårt att köra vidare bara, man måste kalla på hunden, starta om osv osv. Sen vill jag att min hund premieras när hen tänker rätt, jag tycker inte det är så lätt för min hund att tänka rätt här.

Jag har för övrigt inga planer på att bli domare, mitt knä fixar inte att stå och gå så mycket.

Skärmavbild 2013-10-03 kl. 21.40.27