Skärmavbild 2013-10-02 kl. 12.20.19

Gjorde denna banan innan idag till vår träningsgrupp för klass 1-hundar, rolig och flytig att springa på utan att det bara var rakt fram hela tiden. Går att köra massor av olika handling utan att det blir svårt och trist för hunden.

8 svar

  1. Rolig, men i mina (domar)ögon inte en klass 1. Där ska inte finnas fällor i hundens fartlinje. Framförallt tunnel 8 är svår, men 10 också. En utmärkt klass 2 däremot, åt det lättare hållet. 🙂

    Oavsett – jäkligt kul bana, blir sugen att köra.

  2. Nu vet jag inte hur det är hos er men en sådan här lätt klass 1 hittar du typ inte i Skåne. Det är mycket mer fällor, ingen naturlig linje för hundarna. Så här nere är detta klass ett, kanske med lite mjukare linje till 8. 🙂

  3. Vad tråkigt att höra. Det förekommer här också och jag tycker det är lika trist varje gång att se. Det går att göra otroligt kul klass 1 utan fällor. Har du ngt exempel på skiss?

  4. Fast jag måste säga att jag hellre har hinderfällor än svåra klass 1-banor, som allt som oftast saknar linje. Eller så är linjen bara rakt fram. Ser faktiskt inte problemet med den hinderfällan som är i min bana, om jag hade mött den på en tävlingsbana. Zap drog rakt fram när jag var sen i handlingen men det kändes bara som bra information till mig. Jag är ofta över i Danmark och tävlar och de har mycket öppnare banor än vi och de producerar också många snabba hundar i förhållande hur många aktiva de har. Jag inbillar mig att många domare missar detta ofta banorna, det finns ingen linje utan istället blir det bara tekniskt svårt, ffa här nere i södra Sverige. Nu är detta ju bara en träningsbana och som sådan är jag mycket nöjd.

  5. Mette, du får inte glömma att alla i klass 1 inte har den erfarenheten och kunskapen om vad som komma skall som du. 🙂 Jag tycker riktlinjerna för klass 1 är bra – sedan är det förstås upp till domaren att tolka dem. Vilket sker på väldigt olika sätt. Om man ska följa dem så är inte banan du ritade klass 1 i mina ögon i alla fall. Men det är ju ingen som har de kraven på en kursbana heller.

  6. Om nu folk i Skåne tycker att skånska domare gör för svåra banor får de väl ringa domare från andra ställen i landet 😉

    Sjävl hade jag kunnat sätta valfri ingång på åttan. Och kanske på tian med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.