I mitten av augusti åkte jag, Pep, Lix och Zap upp till Loturseducation för Summer Camp. 3 dagars kurs med Jenny Damm och Zeljko Gora. Det blev en trevliga dagar, sista semestern för i år, med fint väder, trevligt folk och mycket badande för hundarna förutom träningen. Jag sprang med alla 3 hundarna. Zap och Lix fick springa mest men även Pep fick vara med. Det blev en väldigt bra kurs för Zap tycker jag. Vi började med två dagar där vi sprang för Jenny och hennes banor passade mig och Zap perfekt. Det var lagom svårt för en hund som inte sprungit så mycket banor utan mest gjort grundträning. Vi fick med oss en del saker att träna på och jag fick känna på lite hur det är att springa banor med honom. Jag tyckte han skötte sig men jag märkte att han blev trött snabbare än när vi tränar hemma.

Insåg att Zap verkligen inte är så långt kommen i förhållande till andra jämngamla. Inte för att det spelar någon roll men av någon anledning förvånar det mig :). Jag har helt enkelt inte tänkt på det förrän nu när vi har hamnat på kurs med jämnåriga. Men dessa banor och den svårighetsnivån kändes bra att springa på i förhållande till Janita-banan på förra kursen. Sista dagen sprang vi för Zeljko, jag tyckte Zap gick riktigt bra och det verkade även Z tycka för han sa inte så mycket 🙂 .

Lix och jag sprang de första två dagarna för Zeljko. Zeljko var lite för mycket fokuserad på vägvalssituationer och tidtagning av dom och missade att faktiskt att hjälpa till med handlingen. För första gången som vi har tränat ihop, Lix och jag, hamnade vi i en situation som både han och jag upplevde som svår (finns delar av situationen på filmen), Lix kändes till och med lite osäker. Jag tycker nog att jag hade kunnat få lite mer hjälp. När jag skall börja lämna tidigt för att kanske kunna hinna ett blindbyte eller åtminstone kunna sätta ett bra bakombyte så vänder Lix åt fel håll hela tiden. Vi fick göra många gånger och jag kände att Lix blev riktigt osäker då han förstås tyckte att han läste det rätt. Måste bygga på detta hemma någon gång för träna, fick helt enkelt inte riktigt ordning på det. Bättre än på filmen fick vi till det men inte riktigt bra. När jag sprang för Jenny var mycket med mina viftande armar (även när jag sprang med Zap). Tror de kommer från att jag springer med Pep, man vill gärna vifta för att det skall gå fortare. Vi tog även där tid på vägval och med Lix var det ganska liten skillnad i vilket fall 2 av situationerna som jag minns. Jag antar att det beror på att han dels är duktig på att svänga men också är väldigt kraftfull i sina svängar så när han tar kortare vägen så förlorar han inte mycket fart och vid den längre vägen kan han bibehålla hög fart. Det är ju bra att ha i åtanke när man har vägvalssituationer.

När det gäller filmadet så blev det lite si och så, det beror på att min mobil stängde av sig hela tiden. Det visade sig sen att batteriet hade kraschat men lite film blev det om någon är intresserad.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.