Tyvärr blev det inte filmat denna träningen. Det känns lite trist i efterhand. Men först ville jag inte ha  film på Zap för jag var rädd att jag skulle bli besviken och sedan när jag sprang med Lix så blev det omkastning av ordningen så jag glömde i all hast att be någon filma.

Janita och Jaakko är något speciellt att träna för tycker jag. Jag kan verkligen inte begripa varför inte fler svenskar tog chansen. Kursen var till hälften fylld med danskar. Förstår att man inte har råd men det känns som många liksom inte tycker att det är värt det. Det tror jag att det är, vidga sina vyer liksom. Finnarna och danskar verkar generellt var mera öppna med att betala för kurser och gå kurser.

Givetvis hade jag velat ha mer tid för det är så mycket och så många handlingstekniker att man bara skrapar lite på ytan. Eftersom jag inte har någon film så är det lite svårt att förklara men en stor aha-grej var det här med att hålla kontakten med hunden. Jag vet att det är stort problem för mig, jag liksom bara springer. Jag har tänkt att det stora problemet med det är att jag liksom inte ser hunden :). Men insåg att när jag släpper kontakten så släpper jag kommunikationen med hunden. Med Lix innebar det till exempel att han bara rusar för att jaga ikapp mig = rivning på vägen. Mina hundar är helt klart mer förlåtande men jag kan tänka mig att känsliga Pep också tycker det är jobbigt även om det inte blir rivning av det. Det var jättetydligt med Lix när jag gjorde två blindbyten efter varandra, först sprang jag bara (i panik 🙂 för att hinna) och då gjorde Lix allt han kunde för att hinna ikapp mig. Medan när jag faktiskt vred lite på huvudet för att bibehålla kontakten lite mellan blindbytena blev han mycket lugnare och hade tid att hoppa rent.

Första dagen tränade jag med Zap. Det blev sådär. Dels var jag nog väldigt otydlig med att han är orutinerad/inte så gammal och dels så blev det svårt när jag gjorde fel gång på gång. Inte så lätt för en ung hund, han blev liksom trött av att göra samma sak typ 15 ggr efter varandra för att jag gjorde fel. Jag hade inte heller riktigt hunnit sätta ihop så mycket banor med handling för Zap så det blev lite av en chockstart för honom. Andra dagen körde jag med Lix och det var riktigt häftigt för Lix svarade väldigt bra på deras handling. Det verkade nästan som han inte gjort annat i sitt liv. Fascinerande…

Jag är väldigt sugen på mer, vill kunna mer och jag vill få in handlingen mer i ryggmärgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.