Oj vad bra Lix gick, är helt imponerad. Okej, han gick inte så bra sista dagen i Torsby men han är inte så rutinerad på flerdagarstävlingar så man kan få tappa huvudet ibland. Det var tillbaka senare när vi gick kurs.

Det var bara en lite sen Mette i en push situation från fyra nollor, nu blev det 3 nollor med placeringarna 1:a, 4:a och 2:a. Verkligen mer än nöjd med känslan. Det fanns många saker att putsa på men han var cool och lyhörd, just det känns som det har varit lite av problem innan när vi har sprungit. Men nu känns det som det kommer mer och mer.

Pep gick också bra, tyvärr sabbade jag bort två nollor. En för att jag var lite nonchalant i handlingen och en för att jag inte hjälpte honom i en slalom ingång. Vi fick dock med oss SM-pinne med en blygsam 22:a plats. Det är förstås jobbigt att placera sig så långt ned men tidsmässigt var han nog faktiskt bättre än vad han brukar, om jag liksom jämför med de hundar han brukar möta.

Sedan Gåsahoppet så blir han mer och mer laddad på tävlingar, han orkar hålla sig laddad längre. Det gör livet väldigt mycket enklare på tävling för jag behöver inte vara så himla orolig för att ha honom ute för länge eller att han tycker jag är jobbig när jag försöker tagga honom.

Tux gick riktigt bra ♥ men vi fick nog minst 5 fel i alla lopp. Bland annat hade han en hang-up på att jag inte fick sticka för tidigt i svänga runt hinderstödetsituationer. Tror han har gått tillbaka till något gammalt “defaultläge” nu när vi inte tränar lika mycket mellan tävlingarna. Vet inte hur det är nu men tidigare skulle man ju stå kvar till take off i Greg-systemet, kanske det är det som stör honom.

Jag bodde så bra hos Catrin och Helena, boende är viktigt :). Tack! ♥♥

 

Efter rallyt gick jag på kurs för Lisa Frick och Tereza Kralova, en kurs jag är mycket nöjd med. Jag skall blogga om den när jag har satt ihop det omfattande filmmaterialet :D.

Ett svar

  1. Jag tror den lilla killen hos Kevin är for sale 😛 Han var bra göllig tyckte jag med! Med tanke på hur Lass såg ut som valp så känns det som att valparna kanske får det där utseendet allihopa – fast med Calebs färger 🙂 Det tackar inte jag nej till! Du får planera en resa upp till Sthlm sådär i slutet av oktober och pussa på di små (som förhoppningsvis kommer)

    Kul att läsa om dina och grabbarnas äventyr – inkl fina Lix! Roligt att ni börjar bli mer och mer ett team 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.