Vi har precis gått över till det “riktiga” slalomet. Agi.met-slalomet flyttar sig hela tiden så det blir allé efter att han har sprungit i det. Det är lite meckigt att hålla på med det när man måste justera det hela tiden.

Vi började i början juni och tränat periodvis intensivare men också haft uppehåll pga uppskurna trampdynor. Jag är inte nöjd, han hittar inte tekniken, han har bra låg hållning men jag tror att det hade varit så mkt lättare om han körde 1-bensteknik hela tiden. Det ser knöligt ut för honom med den stora kroppen. Blääää. Vet inte riktigt hur jag skall göra.

På filmen nedan är sista gången på det blåa agi.metslalomet, det är som sagt inte så stabilt och därmed lättare för honom att hålla farten. På de vita slalomet är det första passen på det slalomet som är väldigt stabilt.

Rakt slalom har vi kört kanske 3-4 pass med dessa, tror jag.

4 svar

  1. Kör han enbensteknik då det är mer allé? Du kanske skulle backa till den nivå han kör den tekniken i så fall? Annars tycker inte jag att det ser så klumpigt ut, ser väldigt kul ut 🙂

  2. Inte hela tiden i allé men oftare än i det fasta slalomet. Igår körde jag igen i fasta slalomet och då gick det snabbare. Men jag har allvarliga funderingar på att backa till alléen igen och så om han kan hitta den tekniken permanent. Orsaken till att jag gick till det fasta var att alléen flyttade sig så mkt, kändes som vi aldrig kom till ett rakt slalom för att pinnarna flyttade sig.

  3. Nej tror inte det, inga sidopinnar. Det är därför det är ostabilt. Men upptäckte att han faktiskt kan slalom utan bågar så jag kan nog köra på båda slalom nu. Ibland är det bra att vara lat, jag fick för mig att testa utan bågar för de var avplockade :). Det går snabbare på agimetslalomet så skall nog köra på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.