Igår gjorde Zap 12 pinnars slalom utan bågar 🙂 . Fast egentligen har vi inte riktigt kommit så långt, jag bara testade för skojs skull.

Vi började slalomträningen någon gång i början av juni, allé med bågar och sedan har vi tränat både en del och sporadiskt. Ibland har det blivit varje dag men sedan har vi nog haft 7-8 dagars uppehåll då Zap skar av sig en bit av trampdynan.

Jag tänkte utvärdera lite hur jag upplever metoden med Zap:

Plussidan

Otroligt roligt och okomplicerat sätt att träna. Det kändes som hunden fattade snabbt och fick mycket förstärkning för att springa fort och dra mot slalom. Fart och glädje direkt. Det är väldigt lätt att lägga in träningen direkt i kombinationer. Vidare är det lätt att lägga in störningar och självständighet.

Minussidan

Det är väldigt lätt att bli “a lumper, not a splitter“. Det vill säga att man tränar massor av saker samtidigt. Det har varit många gånger där Zap gjort en kanonfin ingång för att sedan gå ut i slutet av slalom = att ingången inte blev förstärkt. I början så märkte jag knappt vad jag gjorde men nu tänker jag faktiskt på att försöka träna lite färre saker samtidigt.

En annan sak som jag har lite ågren över är att för Zap som förmodligen borde ha 1-bensteknik i slalomen känns metoden inte helt klockren där. När slalomet sattes ihop så saktade Zap tempot rejält. Det ser ut som han har lite svårt att hitta tekniken och rytmen.  Jag hoppas han hittar tekniken med fler repetitioner. Jag har varit inte på V-slalom för att få fram 1-bensteknik men tänkte att han med denna metod själv kunde välja. Men just nu ser det lite knackigt ut. Han är väldigt låg och de gånger där han har gått snabbt (inte så många gånger för vi har bara tränat på helt rakt slalom vid två tillfällen) så blir det 1-ben.

Jag vet inte, jag kanske bara skall ha is i magen. Men jag blir lite stressad av att det ser lite svårt ut för honom att hitta rytmen. Vi får köra på rakt slalom några gånger till innan vi gör några ändringar.

IMG_9618

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.