Efter att Pep hade vunnit i Sjöbo så var det många som kommenterade det med nu måste du inse att han duger, där ser du han räcker visst till, nu måste du väl ändå gilla honom och den typen av saker.

Först vill jag säga att jag tycker det är tråkigt att så många har uppfattat mitt problem med Pep som om jag inte tycker om honom. Om jag inte hade gillat Pep så hade jag inte haft honom kvar. Jag ser ingen poäng med att ha en hund som jag inte tycker om när någon annan kan göra det. Varken jag eller hund förtjänar ett sådant förhållande. Så jag tycker extremt mycket om Pep.

Men bara för att jag tycker om Pep så försvinner inte alla problem. Problemen försvinner inte heller bara för att vi råkar vinna en eller annan klass.

Problemet för mig med Pep är att jag upplever att han inte tycker att det är så häftigt att träna (agility), medan jag tycker det är skithäftigt. Jag skriver ofta fart, tryck men det jag menar är just det det att han inte verkar tycka att det är så roligt som jag. Om han hade tyckt att agility vore skithäftigt så tror jag inte att farten/trycket hade varit ett problem.

För mig är det naturligt att prata om problemet, skriva om det för kanske är det någon annan som har samma problem och har bra tips hur man kommer vidare. Jag ser ingen poäng i att låtsas utåt att det inte finns ett problem när det är så uppenbart för mig att vi har problem. Så ingen behöver oroa sig för att jag inte tycker om honom 🙂 och han duger absolut till.

IMG_9968

5 svar

  1. Känner igen mig så otroligt mycket… Kaia är mycket älskad, men på agilitybanan saknas det där lilla extra, jävlar anammat. Lovis var alldeles för liten för att göra några superresultat, hon vann typ aldrig. Men hon ÄLSKADE varenda sekund på banan och sprang alltid så snabbt hon bara kunde. Kaia gör agility för min skull, inte för sin egen…

  2. Förstår precis vad du menar. Min tax Winston funkar super, han älskar agility, har fart, driv. Men taxen jag lånar av mamma & tränar, långhåret Lillebror, är inte alls sån. Han är egentligen snabbare än Winston men har inte motorn. Ibland springer han som en skållad råtta, ibland asar han sig genom starten och kommer igång efter halva banan. Visst älskar jag Lillebror men tycker det är tråkigt att jag inte lyckas finna jämtheten i honom

  3. Jag förstår precis vad du menar i varje ord! Ville dock kommentera hur förbaskat söt han är på bilden och för övrigt också. Om alla BC kunde se ut så 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.