Tiden går fort när man har mycket att göra. Kul har det varit också, för det mesta.

Först var jag till Danmark och tävlade Tux och Lix. Pep fick avstå för han hade fastnat i en lina i vallningen och jag kunde se en liten stelhet efter vila. Både Tux och Lix var duktiga. Lix vann agility öppen 🙂 men gjorde många riktigt bra lopp. I öppenklassen kom en hund inspringande mitt under vårat till dess nollade lopp, snopet. Jag startade sist så det var bara att gå tillbaka till starten och göra om. Det höll, gillade att vi fixade det så bra. Jag har inte sprungit något omlopp innan tror jag men jag har sett många som gått åt helvete.

Dagen efter åkte jag till Göteborg för att springa två agility tvåor och det gick käpp rätt åt helvete. Första loppet fick vi fel på både balans och a:et, balansen var väl ok men a:et fattade jag inte men det var ju skitisamma. I andra loppet nollade vi men när vi kom på slutet så fegade jag ur och tog en längre väg som vi inte ens fixade (fick en lååååång sväng) så tiden räckte inte. Jag var så himla besviken, kände att jag ville lägga ned all agility med Pep. Kändes verkligen som att jag lägger så mycket tid och energi på att få fart i honom och får så lite tillbaka 🙁 .

Jag var ledig i den veckan så jag och Elin passade på att klippa fåren. Det var inte helt enkelt men efter saxbyte och lite sådant så blev fåren klippta. Inte så vackert men klippta.  Dessutom var jag hundvakt åt pappas tyska jaktterrier så huset fullt av hundar.

Skam den som ger sig, på torsdagen var det agility igen i Råådalen. Pep och jag nollade igen i agility 2, denna gång var loppet bättre. Han startade långsamt men kom igång och gjorde en fin runda. Vippen var tveksam men jag var nöjd för jag hade fixat under veckan att han skulle längre ut så jag gillade verkligen attityden. Vi vann klassen 🙂 och äntligen uppflytt.

Debuten skedde redan dagen efter i Sydöstra Skåne BK och till min STORA förvåning nollar vi klassen, enda ekipaget som gör det, och vinner. Lilla Pep, först kan jag inte få sista pinnen på hur många försök som helst och sedan går han och vinner direkt.

Tux gjorde flera fina lopp men ingen placering, vi nollade ett lopp men tror vi bara blev 9:a. Han hade ett långsamt A och det var tätt mellan hundarna.

Lix gjorde också många fina lopp, flera topptider men med fel. Det var bara ett lopp kändes rörigt och dåligt så det är bra. Handlingen kändes bra och jag hann det jag ville. Timingen från sida är okej men inte mer, jag måste fortfarande tänka en del för att få till det. Ryggmärgskänslan sitter inte riktigt än och jag tror några av rivningarna beror på det. Det går som sagt fort och jag tror vi kan köra ännu fortare när timingen sitter helt men med farten känns det som marginalerna i handlingen blir mindre. Kul har det varit vilket fall.

På vägen hem från Sydöstra kan man stanna i Vomb och promenera, det är lyx 🙂 . Hundarna fick bada och springa lösa, skönt eftersom det blir en del väntande under en tävlingsdag.

IMG_9960

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.