I helgen var vi och tävlade i Njudung, utanför Vetlanda. Jag har inte varit där innan men åker gärna dit igen. Inte för resultaten som vi (inte) gjorde utan för att det var så bra att promenera där. Tävlingar blir så mycket roligare om man hittar bra promenadställen tycker jag :).

njudung

Ag 2 Lördag – disk Pep

Jag tog om A-hindret, vet inte varför men jag misstänker solen som var mycket stark där på morgonen. Pep tvekade en hel del när han kom upp på krönet av A:et, jag blev mkt förvånad men inte mkt att göra. På eftermiddagen när vi gjorde det igen var det inga problem.

Ag 3 Lördag – disk Lix

Lix var lite övertänd och lite vid i svängarna, vi började rätt okej men sen var jag lite sen med att plocka honom till en tunnel och poff så var vi diskade. Sedan testade jag gå ut långt i sidled på balansen och det fungerade inte riktigt, men bra att veta. Får testa lite vad som sitter på tävling och inte för att veta.

Hopp 3 Lördag – disk Tux, disk Lix och 5 fel Pep

Denna bana hade jag verkligen svårt för, lyckades inte med någon hund :(. Med Tux som var först ut följde jag inte ens planen och det störde mig som fasiken. Sedan med Lix stressade jag iväg så han kom fel efter blindbytet, fick inte heller till slutet alls. Pep kom runt men jag fick liksom reda serpentinen på slutet genom att ta honom runt mig :(. Med honom hamnade jag för långt ned på hindret som de skulle runt nere i hörnet.

Ag 2 Söndag – en vägran Pep

Gah, Pep gick helt okej och sen springer han förbi ett hinder efter balansen. Så jäkla snopet.

Hopp 3 Söndag – disk Lix, 0 fel och cert för Pep (!)

Lix tog inte riktigt min hållhand, vet inte riktigt om jag var lite nära hindret. Vid hade lite kommunikationsproblem innan slalom, det blev lite stolpigt från min sida vilket gjorde att Lix kollade på mig. Sedan glömde jag att han inte riktigt fäster på hinder som mina så jag bara kutade iväg och helt plötsligt dök Lix upp vid min sida utan att ha tagit de hinder som han skulle. Pep gick runt på noll fel (borde nog ha varit en vägran vid slalom tror jag) och det resulterade i en 7:e plats och cert. Det var väldigt förvånande men kul, trodde inte vi skulle kunna ta cert ens.

Ag 3 Söndag – disk Lix

Lix missade slalomingången, tror jag han sneglade på tunnelingången bakom och det blev liksom en båge in i slalom. Sedan gjorde han som många, stannade för sent på vippen så vi tog om den. Vi gjorde vilket fall ett snyggt avslut på loppet.

Allmänt

Jag är väl inte supernöjd med min handling i helgen, jag har stressat lite och varit mycket osäker på vad jag skall välja för handling. Det har liksom fungerat dåligt så nästa helg måste jag verkligen fokusera på hinder för hinder och hålla mig till min plan.

Jag har satt ihop en liten film med delar av loppen. Jag kände att jag ville utelämna de sämsta delarna för jag blir bara irriterad när jag ser dom. Dom ger mig en dålig känsla helt enkelt.

Tux på vägen upp, fick åka på golvet där fram för det är för trång för 4 hundar där bak. Han gillade det :).

Tuxgottegris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.