Det är lite glest med bloggandet men det blir så när man har mycket att göra. Allt väl dock, både med folk och fä. Nu till något helt annat, agilitypolitik. 🙂

Agilityns framtid är ett hett diskussionsområde. Mycket av diskussionen förs på olika sociala medier och det är inte helt lätt att hänga med. Jag hinner definitivt inte läsa allt och känner mig inte helt insatt tyvärr. Jag måste helt enkelt prioritera när det gäller läsandet och då blir lätt att man missar saker som kanske är viktiga. Men något som jag har tänkt på rätt mycket, framför allt i år är att debatten har svängt mycket mot personliga vendettor mellan olika personer och jag gillar det inte. Skrev följande på facebook där en länk till en anonym blogg hade lagts ut:

Detta har inte specifikt med den bloggen du länkade att göra mer än jag känner att jag vill bara säga att jag tycker att pajkasteri i bloggar gällande agilityns framtid verkligen kontraproduktivt. Vi i agilityn borde visa att vi har högt i tak och kan hålla en konstruktiv diskussion även om vi har olika åsikter utan att det skrivs bloggar som mer liknar personangrepp än diskussion. Jag som agilityaktiv, står inte för de där anomyma bloggarna, jag står inte för det som står i fundera och så vidare. Jag vill inte ha det så. Kanske det är för att vi inte har en riktig plattform för att just diskutera som det blir så här men jag önskar verkligen att folk kunde tänka till hur agilityn framstår när de skriver sådant. Så nu är det snart helg och det känns härligt .

Det är svårt att diskutera och jag är inte speciellt bra på det själv då jag för det mesta blir alldeles för arg. Men detta är inte bra, det ser inte bra ut. Givetvis måste oegentligheter lyftas fram men sedan måste man också gå vidare. Nu är det enligt mig dags att gå vidare! Låt oss diskutera vad vill ha, hur vill ha det och hur vi skall göra istället för vem som gjorde vad.

2 svar

  1. Jag tog faktiskt upp det på mitt jobb – det här om hur olika vi är, eller hur olika vi tänker om “att diskutera” och/eller “att säga vad man tycker i en sak”. Jag tar för självklart och vill att alla säger vad de tycker för jag vill höra och se om jag förändrar vad jag tycker om jag får höra något från en annan vinkel – man kan ju inte veta allt 😉 Andra på mitt jobb tycker att man “bråkar” så fort man säger vad man tycker och hellre vill begrunda lääänge innan de säger något i sak.
    Angående agilityfrågan så förstod jag också att det blev personangrepp m.m. (tråkigt!). Eftersom jag inte vet vilka det rörde sig om och om vad det blev attack på så hoppas man bara att det inte var något man själv skrev….Jag tycker mig då märka (nu kan jag få attack 😉 )att det ofta rör sig om samma personer hela tiden som blir “uppjagade”. Jag hoppas att i val av grupper som skall “ta in” och se “generellt” på saker/frågor och komma fram till ett konsensus att det sitter personer som kan hantera detta på ett proffsigt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.