Zap

Zap blev kastrerad för en knapp vecka sedan. Han var kryptorchid, visserligen var han bara 10 mån vid kastrering så chansen hade väl funnits att de kunde ha trillat ned. Det var ett svårt beslut att ta. Veterinärkåren är vilket fall enig i sin rekommendation i att kastrera krypta hanar pga den påtagligt högre risken för cancer (30%). Jag bestämde mig efter mycket vånda att bara få det gjort, man skall ändå inte avla på hanar vars testiklar trillar ned så sent och det känns det bara jobbigt att ha en sådan operation framför sig.  Lite tråkigt är det men nu är det gjort. Allt har gått bra hittills, båda testiklarna låg nere vid penis och inte i buken som de kan göra vid kryptorchism så det blev ingen stor operation. Zap har varit pigg hela tiden, det enda som har märkts var att han hade lite svårt att komma till ro första två dagarna. Nu går vi koppelpromenader och det går sådär:

Tux

Tux skadade sig när han busade runt på klubben för några veckor sedan. Nu har fått Rimadyl 10 dagar och ser väldigt fin ut. Det tog ett litet tag innan hältan släppte men nu ser han grymt fin ut. Jag tänker strunta i agility tills utomhussäsongen är igång med Tux. Målet är SM, vi måste ju försvara guldet 🙂 . Det känns som det har gjort honom gott att vila helt från agility och få lite antiinflammatoriskt.

Pep

Pep verkar ha slagit i en tå, vet inte när. Vet inte om Pep är ett måndagsexemplar av hund eller om han har lite otur. Igår när vi tränade pep 🙂 han till och lyfte tassen, på kvällen visade han att något hade hänt då han var lite halt. Borta nu på morgonen…Han har haft lite fler småhältor än vad jag tycker är bra. Det är olika ben varje gång. Han är kollad av flera så jag vet inte riktigt vad jag skall göra. Han har verkligen levt rövare hela hösten med Zap och tränat och inte visat något alls. Jag hoppas att det bara är så att han klumpig (det är han) och råkar slå sig, trampa fel. Men givetvis blir man orolig med tanke på att han saknar det där trycket, tänk om det beror på något? Han får väl ta det lugnt några dagar. Vi skall tävla inoff på lördag, planen var att belöna starter så vi åker ändå.

Tux och Pep skall få börja träna i Water Tread Mill, vattentrask nu under våren. Med Pep tänkte jag mest att det skall fungera som styrketräning och med Tux för att han inte kommer får träna så mycket agility förrän till april. Skall bli spännande att se om jag tycker att det ger något. Många talar mycket positivt om vattentrask, jag har aldrig prövat det men det känns som att det ger mer än siming.

Lix

I vår kommer jag träna och tävla lite med Elins Lix. Elin har slitit på sitt knä under graviditeten så jag kommer vara lite av stand in för henne. Kul för mig och för Lix, vi gillar att träna ihop. Även om vi inte har tävlat så mycket ihop än så länge så tänkte jag söka landslaget med Lix, som en kul utmaning för oss båda. Vi hinner tävla lite vår innan uttagningarna och sen får vi se hur vi gör och hur Elin känner.

Film från gårdagens träning med Lix:

Ett svar

  1. Usch, jag känner igen mig i våndan över kastreringen men jag tänkte som du med den ökade risken för cancer :(. Kann hade inga kulor fram till han var 8 månader och då trillade en ner men den andra höll sig borta. Jag kastrerade honom för 2,5 veckor sedan och trots att de fick gå in i buken för att hitta kulan så har allt gått bra och nu tränar vi nästan som vanligt. Jag hoppas att Zap snart är fit for fight igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.