Den 2-3 februari gick Zap hoppteknikkkurs för Vappu Alatalo. Jag ville gärna göra detta med Pep men det blev inte av för jag orkade inte dra i arrangerandet. Jag har ångrat det lite för jag har fått en del kommentarer kring Peps hoppande och jag har haft lite funderingar själv. Jag tycker det är rätt bra att få en bild av hundens hoppande innan det är alltför påverkat av handling och så vidare. Det är lite nu jag har störst chans att ändra något om jag ser att min hund har ett strukturellt problem. Så nu med Zap bestämde jag mig för att arrangera en kurs, intresset var mycket större än jag trodde. Kursen fylldes och överfylldes innan jag ens hade hunnit gå ut med det mer än ett litet mail till några som tidigare hade sagt att de var intresserade. 🙂

Jag har kört lite hoppteknik med Zap sedan han var liten, mest basic grids och lite set point. Mina förväntningar var att  han skulle hoppa okej, kanske att han kan ha lite svårt att koordinera kraften på rätt sätt. Zap har lätt för att hoppa, både högt och långt, det har jag sett många gånger :). Men man måste ju även avväga hur mycket kraft man behöver lägga.

Jag märkte att vi hade lite kunskapsbrister som gjorde träningen lite svårare. Som till exempel att växla mellan godis och lek, Zap låste lite på leksak och ville inte nosdutta i hand (släppa leksaken med blick) och släppte han fokus på leksak fokuserade han på mig istället, så övergångar mellan olika belöningar känns som jag kanske inte har tränat så mycket. Även transporterna kan vi förbättra, så det blir mer flyt i träningen.

Nedan finns en video på Zap, han hoppar bra och är väldigt fokuserad. Jag gillar verkligen att han tänker mycket och inte bara forserar övningarna med fart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.