🙂 Pepstern, man vet aldrig vart man har den där hunden. Tog upp träningen av springande kontaktfält med honom, bara för att jag är nyfiken. Av samma anledning fick jag för mig att jag skulle testa om han kan hålla skillnad mellan “spring” och “tryck” när han fick springa på full höjd. Så för ett tag sedan testade jag och han gjorde ett jättefint springande. Gjorde ett till och det var likadant.

Efter det har jag gjort några få repetitioner på full höjd, alla med träffar. Jag tror han har sprungit 8 ggr på full höjd så det kan helt klart vara nybörjartur.

Jag har också en teori om att jag inte göra så många repetitioner fungerar bra för Pep. Jag tycker mig ha sett ett mönster när jag har tränat på lägre balans att det börjar bra och sen blir sämre och sämre. Kan det vara så enkelt att hans driv mot leksak inte brister som jag har utgått från utan det är antalet repetitioner? Jag la ned projektet springande för att jag inte tyckte att jag fick tillräckligt driv till utlagd leksak. Filmen nedan är med utlagd leksak. De gånger jag har legat framför blir farten och träffarna ännu bättre. 🙂

Zap och jag har varit på hoppteknikkurs men jag är inte färdig med filmen så det får bli en framtida blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.