Gång två på kursen Zap och jag går, stationsträning eller burträning. Det jag borde ha tränat massor av men inte gjort :). Zap har som jag har skrivit några gånger fruktansvärt svårt för att jag tränar/leker med annan hund. Det har varit så sedan dag 1, otroligt konkurrenskänslig. Det är verkligen ångestladdat för honom.

På morgonen efter promenaden hade Zap lite nässelutslag runt nosen så träningen hängde lite löst. De försvann under dagen men när jag kom till träningen hade nya kommit. Jag tror det är någon växt eller något på golfbanan för alla mina hundar får det en eller ett par gånger. Det är alltid efter att jag gått på golfbanan. Det gör jag i princip varje dag men om de vore känsliga borde de få det på andra ställen också.

Vet inte om Zap var påverkad, han var rätt lugn men vi hade också varit ute och njutit av det fina vädret under en lång stund på eftermiddagen. Zap snappade upp konceptet fort och jag kunde lägga på en hel del störningar. Han låg stabilt. Oavsett det så känns steget till att jag tränar annan hund väldigt stort. Sa till Åsa att jag nog har bestämt mig att skita i att försöka få honom att ligga när jag tränar agility med annan hund för jag helt enkelt vill träna annat i vår. Men kommer jag ångra mig? Steget till att kunna ligga och titta på andra som tränar agility känns inte alls lika stort, inte heller att han ligger och tittar när jag tränar annat.

Och det är inte bara att steget känns stort när det gäller agility utan även hur det påverkar den hund jag tränar med. Jag kanske har otur när jag tänker men det känns lite taskigt mot den hunden man tränar med att jag egentligen tränar en annan hund. Tux kan ta det, det kan kanske till och med vara lite förstärkande för han kan få sin leksak och köra sitt eget race när jag lägger om Zap. Men Pep, han är känsligare och jag upplever att han kräver mycket av mig. Eller kanske det är så att jag känner att jag måste vara mycket uppmärksam så jag verkligen förstärker den attityd jag vill ha. Det funkar inte att köra halvhjärtat. Pep är den hund som i särklass kommer träna mest så det blir lite skevt.

IMG_8328

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.