I torsdags var Zap och jag på kurs. Det är en kurs om fyra gånger hos Canis avd Skåne. Den första gången hade vi belöningsutveckling på schemat. Det var riktigt kallt och de flesta ville jobba med sina hundar inomhus i den lilla klubbstugan. Det var lite spännande att se hur Zap skulle ta det. Han var väldigt fokuserad och stördes inte av de andra hundarna. Lite konstigt tyckte han nog det var att börja kampa inomhus, eller kanske mest lite förvånande.

Vi fick en hel och lång lista på olika belöningar, indelade i passiva, aktiva, lek godis osv som vi sen fick testa på våra hundar. Vi hann väl inte igenom riktigt alla och vissa var svåra att göra inomhus, t ex jaga hundan :).

Zap leker bra mycket bra med leksaker, spelar ingen roll med vad. Godis går också bra. Han är inte riktigt komplett som med leksak. Fånga godis som kastas, jaga godis som kastas på marken, ta godis ur hand är bra men han förstår inte riktigt att engagera sig i att jaga godis i hand eller att accelerera till godis i skål. Han är engagerad men inte riktigt plattan i mattan engagemang. Just det är med godis är lite lika med Pep. Tux däremot är helt annorlunda. Han accelerar till skål så att mattorna ligger som dragspel. Gör jag något annat nu när jag tränar? Zap är hungrig, typ kelpiehungrig.

De sociala belöningarna är inte heller så väl utvecklade på Zap. Han svarar inte naturligt på flera av dom och på vissa hugger han i min arm för att kampa. Jag har inte heller lagt ned så stor möda på just detta, tror att om jag hade för avsikt att tävla lydnad på hög nivå så hade jag klart lagt ned mer tid. Just nu är jag mest taggad på att träna lydnad, inte tävla så då hamnar väl detta lite i skymundan.

Zap var så trööööött efter kursen :). Det var kul och nyttigt.

IMG_8297

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.