Jag hade inte riktigt samma bra känsla som förra gången men ändå lyxigt att får träna inne. Först byggdes en bana som var på TOK för svår för mig och det var dessutom mycket tätt mellan hindren så det var svårt att göra något lättare när avstånden var 3-5 m. Jag vill gärna kunna ansvara för min egen träning och ta de beslut jag tror är bra för min hund men det kändes faktiskt helt omöjligt. Det var inte speciellt roligt att behöva gnälla men jag har slitit som fan för att få upp farten på min hund och att köra en så supersvår bana utan hjälp är helt värdelöst för mig. När jag inte heller kan göra något annat av den så vad skall jag göra där då? Kontentan blev att banan ändrades vilket var fördelaktigt för mig men knappast en speciellt rolig situation. Sen tycker jag att det är otroligt lätt att bygga svårt, det är ingen konst. Det svåra är att bygga så att träningen ger något för alla.

Banan blev till slut ungefär så här:

Skärmavbild 2013-01-20 kl. 17.17.28

Fick filmat lite även denna gången:

Pep är rätt kass på omvända tunnelingångar. Det är ofta han nonchalerar om jag threadlar, blev påmind om det idag. Zap är mycket duktigare än vad Pep är. Det andra som inte är med på filmen är vippen, är inte alls nöjd eftersom han stannar tidigt på den här tunga vippen.

Zap tränade också, mest springa i tunnlar och raksträckor. Tränade ganska svårt förra gången så tänkte han idag kunde få lätt 🙂 . Han fick dessutom fortsatt träning att vara lös när andra tränar. Han är tyst när han får vara lös 🙂 .