Zap och Pep fick hänga med upp till Lotushallen för träning i eftermiddags. Pep gillar verkligen det där underlaget och han gillar när det är många som tränar runt honom. Det händer något hela tiden, passar honom perfekt. Han gick bra tycker jag. Fick tränat lite självständigt slalom vilket han var duktig på, han var lite sämre på dra på hinder efter en tunnel under balans där jag var bakom och lite låst av balansen, då vek han in mot mig så det får vi träna på. Men han fixade lätt slalom väldigt nära vägg och slalom där jag sprang med balans och tunnel mellan oss utan bli bekymrad.

Zap fick också träna 🙂 . Han har lite svårt att hantera när andra tränar men han var mycket på det andra gången vi var inne. Jag behöver verkligen börja utsätta honom för det under kontrollerade former så att jag känner att jag kan lita på att han inte sticker till andra. När han tränar är han fokuserad, det är mest om jag gör något annat eller om han inte har en uppgift som han kan dra iväg till något som verkar häftigare.

Lix och jag datade lite också i hallen, alltid skoj. Jag hade lite svårt att hitta knapparna först, det är lätt att stressa för han är snabb men det blir mycket bättre när jag kör lugnt och tydligt. Det gäller nog inte bara honom, jag måste nog tänka på det med Pep också. Minns att Stina tjatade lite om det där, jag känner att gärna vill slå knut på mig själv för att få upp farten på Pep och då blir gällt och stressigt istället. Märker det inte så mycket på Pep men på Lix kände jag av tydligare, det kändes inte helt rätt och han rev mycket tills jag “coolade” ned mig lite.

Lotushallen en stor fördel mot Halmstad Hundarena och det var att det fanns burar att sätta hundarna i i direkt i anslutning till hallen. Har man flera hundar, speciellt hundar som inte kan vara tysta (inte okej i Halmstad) så är det en STOR fördel kände jag. Det är kanon att kunna köra kortare pass och växla mellan hundarna snabbt och smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.