Lättare att sammanställa Peps 2012 än Zap, när det finns lite mer konkret att ta på. Jag tycker att Pep har varit rätt duktig, det är ju lite som det är men det känns ändå som han har utvecklat sig och går fortare. I vallningen har kanske utvecklingen helt varit av godo men från att ha varit en rätt försiktig och kanske lite busig hund i början 2012 så är nu verkligen inte försiktig, busigheten har blivit till lite fulheter i fårhagen.

I agilityn har Pep plockat mååånga pinnar, en pinne kvar i agilityklass för att vara klass 3 på heltid. Han är grymt lyhörd, lättsvängd, smidig som en katt. Det är hans riktigt starka sidor. Den svagaste sidan är att han inte drar/trycker på om han inte har något att jaga. Jag har lagt om handlingen rätt mycket med Pep just för att anpassa mig till det faktum att han behöver draghjälp. Jag ser mycket framåt att få utveckla detta under 2013, bland annat skall jag gå kurs för Lisa Frick och Tereza Kralova och så får vi se vad som dyker upp. Pep lär väl få konkurrens av Zap men jag tänkte vilket fall att det hade varit skoj att gå för Lisa med Pep för jag har förstått att även Hoss är en känslig herre.

I vallningen har vi inte så mycket att skryta med, tyvärr. Blä, som jag kämpar och kämpar. Från den lite timida försiktiga hunden till att vara mycket mer på och med en mycket bestämd vilja om hur saker ting skall gå till. Det har varit mycket bråk och många olika strategier och det har mycket känts som vi går i cirklar. Jag får tag på honom, han går bättre men sedan glider han mig ur handen när han har kommit på hur han skall göra för att få sin vilja igenom och så börjar vi om…. :). Det är surt, verkligen surt men skam den som ger sig. Vi avslutade året i lina och faktiskt han gick väldigt bra de sista passen. Men jag har verkligen fått känna av hur envis han är, jag har stoppat honom så många gånger i linan när han vill göra dumheter eller bara inte lyder. Ändå kan han göra om exakt samma sak bara några sekunder senare. Vi provade på VP:t, och nu känner jag inte längre någon stress alls utan vill inte starta honom förrän jag vet att han går bra. Må det vara 2013 eller kanske snarare 2020 med vår utvecklingstakt ;), det viktiga är att han går bra :). Nu är fåren flyttade fram tills betessäsongen startar så vi har en liten paus.

2012 blev det ingen start i lydnad men det skall jag faktiskt få tummarna ur och göra 2013. Det hade varit skoj att se vad han gör, jag tycker han är en liten fin lydnadshund och framför allt är han tyst till skillnad mot hans svarta kollega 🙂 här i huset.

Skärmavbild 2012-04-11 kl. 10.44.26

 

Pep på vallkurs för Kevin i våras..

IMG_7404

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.