På grund av vädret så är mina får kvar här fortfarande. Varje gång jag har planerat att flytta dom så har det blivit snöoväder eller nu sist regn- och iskaos. De får hö och pellets så det fungerar väl okej men det är en del körande och passande med att köpa hö hela tiden.

Jag har tränat lite med Pep framför allt. Pep var helt GALEN efter VP:t och träningen efter. Om han hade tendens att stoppa innan så var det det enda han tänkte på efter vilket gjorde att träningen blev skittråkig. Vi blev bara ovänner hela tiden. Till slut efter att fått påtalat om att jag lät arg hela tiden, vilket var helt sant, så kände jag att jag verkligen måste ändra något. För varje gång jag tänkte att jag skulle berömma honom så släppte jag honom lite med guarden och vips så hade han gjort något dumt innan jag ens sagt att han var duktig. Pest!

Därför slängde jag på lina igen. Jag har aldrig lyckats så bra med lina men det kändes som jag måste bryta honom på något sätt. Nu sista träningarna tycker jag det ändå har känts bättre men jag får ta hjälp av linan för att stoppa honom varje träningspass, han kan liksom inte riktigt ge mig kontrollen utan man måste försöka se om man inte kan köra sitt eget race ändå. Det är mycket märkligt att han är så envis och förhållandevis hård i fårhagen när han är så himla känslig i övrigt. Men tills vidare så får jag traggla med linan på, nu kommer jag vilket fall till ett läge där jag faktiskt kan berömma honom så träningen blir lite mer nyanserad.

Jag har även försökt lite med Zap och det går inte så där jättebra, svårt för han skrämmer fåren så vi behöver den mindre hagen som jag inte har. Jag vill inte heller hamna så fel som med Pep så jag försöker ha is magen även om jag är så himla träningssugen. Han är vilket fall inte så seg och konstig som Pep var första året så det är ett bekymmer mindre.. 🙂

_MG_4089

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.