Igår hjälpte jag och Pep till på VP nere hos Somollis. Det var kanon att få se, verkligen. Det var förstås ett par hundar som verkligen var genomtränade. Men det var också en del som var rätt råa och gjorde lite olika misstag. Det känns inte så farligt att starta och eventuellt misslyckas nu. 🙂 Jag tränade lite med Pep på egen hand efter VP:et, det gick bra förutom när jag skulle ta tillbaka fåren till fållan och det blev ett väldigt drag. Då gick han upp och stoppade när jag skickade honom på en kort flank. Jag fållade även in i den fållan som hade använts vid provet, det gick väl men fåren sprang runt två gånger när han tryckte på för mycket. Det var väldigt tydligt generellt att han trycker på för mycket. Jag hade ju sett fåren gå med 10 hundar och de gick väldigt lugnt med de hundarna, det gick avsevärt mycket fortare med Pep.

Zap och Tux fick träna agility på kvällen. Tux var bättre än sin matte som glömde banan, jag är föga förvånad. Zap var grym, han är så jäkla duktig i agilityn (tycker jag), får nästan lite gåshud av honom. Får se till att sköta mina kort rätt där, går inte klaga på att han saknar tryck vilket fall 🙂 .

Nu skall jag packa för att åka till Nora och gå agilitylärarutbildningen del 1. Lång resa men vi skall stanna hos Karin Söderberg på vägen och ta en privatlektion. Det piffar upp resan lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.