Igår var jag och killarna och tävlade agility. Vi körde till Kungälv över dagen, det var trevligt men vi fick hopppa över den sista klassen då det blev sent. Tux gjorde ett bra jobb i första hoppklassen, tyvärr gjorde jag ett mindre bra jobb. Jag kunde bara inte komma ihåg banan, jag var inte ensam heller då var många som glömde banan. Tux frågade mig många gånger vart han skulle för jag var så sen i handlingen och tillslut blev det bara fel. Inte roligt när man känner att man är den sämsta handlern i världen. I agilityklassen skärpte vi upp och nollade. Vi slutade 5:a och det var jag nöjd med, Tux är inte i någon superform och vi tappade lite tid där jag inte han runt vippen som jag hade planerat så Tux blev osäker på vart han skulle.

Pep fick då bara tävla en klass, ag 2 där vi tog vår andra pinne. Pep gjorde ett bra jobb. Vi tappade tid på en linje där jag valde lite ”feg handling” för jag var lite osäker om jag skulle hinna trycka av honom från balansen. På träning har han haft riktigt snabb balans så ur den synvinkeln var det logiskt men på tävlingen blev han osäker på om det var vippen eller balansen så han stannade på vägen upp och jag blev lite stillastående i ett bakombyte som kom efter så han tappade fart även där. Men det var som sagt mitt fel, jag var väldigt nöjd med Pep 🙂 . Det är kul att han gillar det här med tävlingar och börjar så sakta tända till..