Var på klubben, första gången på ett tag då jag har haft envis hosta som absolut inte vill ge med sig. Jag tränade med Zap först och det blev verkligen väldigt tydligt vilket problem jag har med det här att Zap inte vill bli uppbunden. Ja, han vill inte att jag tränar med någon annan hund alls. Det är inte vara att han skriker och skäller i högan sky när det händer, han försöker verkligen undvika att bli uppkopplad. Därmed går det faktiskt ut över träningen till viss del.

Jag märkte till exempel hur han släppte kampleksaken för att jag inte skall få tag på honom, hur han undvek att komma nära bänkar och annat där man kan bli fastsatt.

Bur hjälper inte, inte heller övertäckt bur utan han blir lika rabiat. Likadant om jag sätter honom i bilen. Rabiat är nog det bästa ordet, det är verkligen så upprörande som något bara kan vara.

Jag är så himla dålig på att träna hundar på att vänta, ligga stilla. Jag har liksom inget tålamod och jag tycker inte det är roligt att träna. Men nu måste jag verkligen ta tag i det här för vi kan inte ha det så här. Liiiitet nätt höst/vinterprojekt :).