Möjligheterna att kritisera (positivt/negativt) är så oändligt mycket större idag och jag tror inte alla funderar så mycket på konsekvenserna. Det är liksom lätt att typ bara gasta ut något på facebook och man har liksom ingen aning hur många som ser och hur det upplevs av de som läser det. Man kanske till och med skiter i det. Folk gör ju vad de vill men jag kan skriva hur jag upplever det och jag vet att det är en hel del andra som känner på samma sätt.

Jag tycker jag lägger ned en hel del tid på min lokala BK, en del saker är väldigt roligt men en hel del saker är faktiskt inte alls roligt utan görs bara för att det måste göras. En del saker borde vara roliga men man vet att på grund saker som alltid sker så är det inte roligt längre, ett exempel på det är att arrangera tävlingar. Det är ytterst få tävlingar som flyter på där folk känns nöjda, det är liksom alltid något som är fel. Ibland är det kanske befogat men ibland är folk riktigt jäkligt gnälliga.

Jag tror att de flesta är överens om att man vill ha roligt så mycket som möjligt på sin fritid. Att arrangera tävlingar är något jag gör på min fritid, därför skulle jag helst vilja känna att det är roligt och tillfredsställande. Annars vill jag inte göra det då jag faktiskt kan fylla min fritid med just sådana saker som är roliga och tillfredsställande. För mig har det blivit rätt olustigt att arrangera tävlingar för att jag vet att det är omöjligt att lyckas.

Som tävlande ser man nog det ur ett annat perspektiv, man har trots allt köpt en tävlingsstart och vill ha valuta för pengarna. Jobbar man inte själv heller ideellt i någon större utsträckning så kanske man inte reflekterar så mycket hur kritik upplevs av de som arrangeras. Och givetvis skall man kunna kritisera, det är till och med viktigt för att föra utvecklingen framåt, öka kvaliteten på våra hinder, underlag på banor osv. Men varför skall jag fortsätta att lägga ned min tid som faktiskt är precis lika dyrbar din om det enda jag får ut av det är skit. Det är rätt enkelt att lägga ned då. För vissa klubbar är det till och med så att de inte ens får behålla pengarna från tävlingen utan det går till annat, det vill säga inte tillbaka till agilityn eller agilitymedlemmarna. Jag menar varför fortsätta då? Det finns verkligen ingen anledning och på vilket sätt förbättrar vi situationen om folk inte längre vill arrangera tävlingar?

Ibland undrar jag också, det har flera gånger hänt att folk har lagt ut bilder på farliga hinder och dåligt underlag på fejjan och på hemsidor. Men ändå tävlar de, hur tänker man då? Hur skall arrangören då förstå? Och hur är det tänkt att själva informationen skall nå arrangören?

Lugn saklig och gärna konstruktiv kritik så fort problemet uppdagas måste vara det bästa vilket fall ur min synvinkel. Om arrangören då väljer att nonchalera det eller är otrevlig -ja då finns det fog för att föra en mer offentlig diskussion. För mig är annars risken att det blir kontraproduktivt, att vi får färre tävlingar när vi behöver fler. Jag vill att fler klubbar arrangerar fler tävlingar och balansgången måste därför att uppmuntra klubbarna och samtidigt vägleda dom så att vi får bra och säkra tävlingar.