Tux gjorde ett jättefint agilitylopp tills ett av de sista hindren som var balansen där han hoppade kontaktfältet, suck. Han stannade liksom innan utan att gå ned hela vägen, gör om och gör rätt. Synd på ett annars väldigt fint lopp. Hopploppet var bara en soppa. Jag hade lite svårt att komma ihåg banan och sen när jag väl sprang så höll jag mig inte riktigt till planen och då blev det bara pannkaka.

Pep öppnade med att nolla en riktigt svår hopp 2:a och han vann klassen. Det kändes mycket bättre än lördagen, han var inte alls så försiktig utan drog på så gott det gick. Banan hade inte mycket linjer så det var inte så lätt att söka linje och dra. Han var vilket fall väldigt duktig 🙂 . I agilityklassen var han till och med lite galen, drog på allt möjligt och sprang förbi hinder så det blev en dunderdisk.

Jag kan tänka mig att det som gör att Pep inte alltid vågar/vill ta för sig på tävling är när han känner press från mig. Han har alltid varit väldigt märklig med det där. När jag försöker peppa, hetsa, stressa upp honom så blir det åt andra hållet. Varför vet jag inte, det tog ett tag innan jag upptäckte det och jag har väldigt svårt för att anpassa mig till detta. I Trelleborg så försökte jag nog verkligen kampa och få honom taggad men igår så brydde jag mig inte så mycket. Jag lekte med honom men mycket mer kravlöst och kanske är det som gör att han går så olika. För mig som handler var det stor skillnad mellan lördagens och söndagens tävling.

3 svar

  1. Håller med som åskådare vid sidlinjen, det var två vädligt olika Pep jag fick se på banan. Knepigt att komma på vad som triggar dom små liven, en utmaning så god som en annan.

  2. Jag får åxå det där med Kaia lite, hon blir bara ännu mer noggrann o mån om att det ska bli rätt om jag är “konstig”.

    Sen märker jag väldigt bra på henne om det är första varvet eller andra, vet hon vart hon ska så trycker hon på mer, och det känns lite konstigt eftersom JAG är säker på vart vi ska o säker på min handling, men hon vågar lixom inte riktigt lita på mig fullt ut.

  3. I .dk så vart det ju inte tid till så mycket Peppande mellan banvandring och lopp, då du startade tidigt mest hela tiden. Då var det jag som skötte uppvärmningen, en mycket intresserad Pep tittade på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.