Pep kan verkligen ge mig gråa hår. Tävlade klass 2 i Trelleborg idag och han kändes inte alls lika bra som han kändes i Danmark och på träningstävlingen i onsdags. Han var mycket försiktigare och jag kände redan på uppvärmningen att han inte var helt med på noterna. Jag vet inte riktigt varför. I hoppklassen kom han 2:a och fick en pinne, han fastnade i säcken rejält och tappade både fart och orientering när han kom ut så tidsmässigt gjorde han ingen oäven tid men han kändes ändå mycket försiktigare än vad jag vet att han kan vara. I agilityloppet kändes han ännu mer försiktig, där råkade han springa förbi ett hinder så vi fick en vägran.

Efter agilityloppet kunde jag gå in och träna på banan och vips en helt annan hund. Mycket mer med på noterna, livligare och framför allt gladare…..vi spånade lite innan på om det var värmen men det kan man ju lägga ned när han ändrar sig direkt det inte var tävlingssammanhang. Antingen är det något jag gör (typ att han känner press från mig) som att han känner sig osäker och därmed blir mkt noga eller så är det något i rutinerna. Idag hade jag honom i bilen och han var rätt lite på tävlingsplatsen, när vi tävlade i Danmark hade vi tältet uppe så han var där hela tiden.

I onsdags hade vi träningstävling, jag lyckades inte nolla med Pep men jag tyckte han kändes riktigt bra bitvis, i hopploppet tryckte han på bra, mycket bättre än i dag. Så något är det som gör honom osäker till och från på tävling.

I morgon är det tävlingar i Höör så det är bara att ta nya tag, då lär han få vara där på tävlingsplatsen hela dagen för jag skall hjälpa till och dessutom är det klass 3 först. Jag skall försöka ha en mycket kravlös approach till det hela. 🙂

Ett svar

  1. Om man ändå visste vad de tänker när de gör så olika från gång till gång. Men grattis än en gång till pinne och pallplats trots att han fastnade i platten!! Lycka till i morgon! Då hoppas vi på Danmarks mode!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.