När jag åkte med Pep till veterinären i början av juli så hade jag bestämt att om han skulle vila så skulle jag verkligen ställa av Pep, ingen träning alls. Inte ens småträning som man gör på promenader. Mest för jag ville se hur han reagerade, om han skulle bli mer galen när man väl började träna osv. Första dagarna sov Pep mycket men sedan började han förstås pocka på för att få träna, det förvånade mig inte så mycket för han har alltid velat träna. Det har som sagt mer varit att intensiteten är för låg. Jag nonchalerade honom till att börja med och sedan när drygt en vecka gick fick han vara med på lite shaping. Jag kan inte påstå att han var galen, han var väldigt arbetsvillig men som sagt var inte så intensiv som jag vill. Nu var detta som jag faktiskt trodde, det vill säga att jag får inte upp intensiteten genom att träna lite med honom. Men det var ändå rätt bra att få det mer eller ännu en gång bekräftat.

I agilityn har jag dock ändrat en sak när det gäller träning av Pep som jag tycker har en positiv effekt på honom. Det är han inte får ligga och titta på när de andra tränar. Jag upptäckte detta ganska tidigt men har varit slarvig med att följa det. Tux och Zap blir galna när jag tränar annan hund och gapar för full hals (ja, pinsamt men jag är väl både för lat och dålig tränar för att ta tag i detta) men Pep är tyst. Som valp kunde han till och med vända sig om och lägga sig åt andra hållet, som om det var jobbigt att titta på. Nu följer han allt men som sagt det är inte eggande för honom. Han känns mycket mer alert och glad om jag tar honom från bilen och värmer kort och sedan tränar. Senaste tiden har jag provat både att ha honom uppbunden och ha honom i bilen och det är en klar skillnad.

Den andra saken jag har gjort i agilityn är att försöka hålla passen korta. Det är bra för mig och Pep. Jag hinner liksom inte bli besviken och Pep får gå och sätta sig i bilen och vara lite sugen.

I vallningen har det också blivit skillnad. Det är mest för att Elin har hållt oss i örat 😉 . Pep har gått riktigt bra sista tiden, någon gång har han varit lite osäker men många gånger har han bara gått bra. Han är lydigare och därmed får han gå mer på fåren och det har en mycket positiv effekt på honom. Äntligen har det början han faktiskt vilja driva, lite vilket fall. Det är ett stort framsteg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.